Belépek a Pártba
18 június
2018
HÍR
337 látogató

Stop Soros – Árnyékbizottságot hirdettünk a civilek védelmében

 

Bősz Anett mai sajtótájékoztatóján ellenzéki árnyékbizottságot hívott össze a civilek védelmében a Stop Soros törvénycsomaggal szemben.

A Liberálisok országgyűlési képviselője elmondta: az Orbán-kormány el akarja lehetetleníteni azokat a civil szervezeteket, amelyek segítséget nyújtanak és emberségesen bánnak a menekültekkel. Éppen ezért kezdeményeztünk párbeszédet a törvénycsomag benyújtása után a civilekkel, akik arra kértek minket, hogy közös ellenzéki platformot hozzunk létre az ellenzék oldalán. A Magyar Liberális Párt ezután a parlamenti pártok vezetőihez fordult, és június 19-re összehívott egy olyan tárgyalódelegációt, amely egy javaslatcsomag kidolgozásával együtt állna ki a demokrácia egyik alappilléréért, a független civil szervetekért. Az árnyékbizottsággal az a célunk, hogy hidat építsünk a civilek és az ellenzék között. Az a célunk, hogy egy olyan közös akciótervet dolgozzunk ki, amellyel hatékonyan fel tudunk lépni az illiberális állam rombolásával szemben azután is, hogy a törvénycsomagot nagy valószínűséggel elfogadja a kétharmados Fidesz-kormány. A Liberálisok előzetes javaslatai a közös akciótervhez a következők:

  1. Közös nyilatkozat elfogadása arról, hogy a Stop Soros elfogadhatatlan, nem módosítani kell, hanem visszavonni.
  2. Közös jogi fellépés a törvénnyel szemben.
  3. A megtámadott civil szervezetek melletti közös kiállás és szolidaritás vállalása.
  4. Közös platform létrehozása, amelyhez mindenki csatlakozhat, aki elítéli a Stop Soros törvénycsomagot, és akinek a munkáját, jövőjét veszélybe sodorja a Stop Soros.
  5. Közösen kérni a Velencei Bizottságot, hogy mondjon véleményt az újabb Alaptörvény-módosításról.
  6. Közös fellépés a Stop Soros törvénycsomaggal szemben minden hazai és uniós fórumon.

A civilek elleni támadás a magyar demokrácia elleni támadás. Közös felelősségünk, hogy fellépjünk a civilek védelmében!

 

Budapest, 2018. június 18., hétfő (MTI) – A Magyar Liberális Párt ellenzéki árnyékbizottságot hív össze annak érdekében, hogy megvédjék a civil szervezeteket a “Stop Soros” törvénycsomagtól – közölte a párt ügyvivője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bősz Anett szerint bár az ellenzék alulmarad a kétharmados többséggel szemben, egy “közös és okos cselekvési tervvel” visszaterelhetik a magyar társadalmat olyan mederbe, ahol nem a gyűlölet és az indulataik vezérlik az embereket, hanem a józan ész. A független képviselő elmondta, a tervezett árnyékbizottság létrehozásáról kedden egyeztetnek, a megbeszélésre minden ellenzéki frakciót meghívtak.

Az MSZP hétvégi tisztújítására vonatkozó kérdésre Bősz Anett azt mondta, kívánja, hogy az MSZP a valódi megújulás útjára lépjen. Pártja és a szocialisták lehetséges kapcsolatáról közölte: a “politika világa nem a sértődések világa”, és bízik abban, hogy képesek lesznek majd együtt dolgozni, a “Stop Soros” vagy az alaptörvény módosítása össze fogja őket “boronálni”.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK