Belépek a Pártba
29 július
2014
HÍR
930 látogató

Soltész Miklós kérjen bocsánatot tegnapi kijelentéseiért

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárnak tegnap sikerült egyetlen eseményen három társadalmi csoportot is megsértenie.

Egyrészt és legfőképpen megsértette a daganatos betegségből gyógyuló gyerekeket és szüleiket, akik jelenlétére kizárólag azért volt szüksége, hogy elmondhassa politikai üzeneteit. A zalaszabari tábort és a gyerekeket az államtitkár csak díszletnek használta, hiszen mondanivalója nem róluk és nem nekik szólt.

Soltész Miklós megsértette az LMBTQ embereket, azon belül is a leszbikusokat. Őket, valamint a velük foglalkozó szervezeteket is ,,feleslegesnek” nevezte.  Az államtitkár ezzel a kijelentésével önkényesen különbséget tett jogszabályok szerint működő, társadalmi szempontból legitim célokat képviselő szervezetek, valamint nemi orientációjuk alapján emberek között.

Az államtitkár, ha már gyermetáborban volt, rúgott egyet a Norvég Alapba is. A Nemzeti Együttműködési Alappal hasonlította össze azt, holott tudja, illetve tudnia kell, hogy a kettő funkcója teljesen más, így az alapok pénzelosztását és az alapok által támogatandó projekteket összehasonlítani nem lehet.

Soltész Miklóstól kereszténydemokrata politikusként nem lehet mást elvárni, csak a toleranciát, az elfogadást, de ő tegnap ellentéteket szított, kirekesztett és gyerekeket használt fel kampánycélokra. A Liberálisok felszólítják Soltész Miklóst, hogy kérjen bocsánatot a gyerekektől és szüleiktől, a leszbikusoktól, valamint a civil szervezetektől, valamennyi magyar állampolgártól, akiket tegnap kijelentéseivel megsértett.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK