Belépek a Pártba
06 június
2019
HÍR
366 látogató

Sermer számon kérte Tarlós egészségügyi ígéreteit

Tarlós István tétlenül nézte, ahogy az elmúlt kilenc évben összeomlik a budapesti ellátás, egészségügyi ígéreteiből viszont semmi sem valósult meg – erről beszélt Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje csütörtökön, a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján. Sermer felidézte, hogy Tarlós “A nemzet fővárosa” című programjában pontosan rávilágított a legfőbb problémákra: orvoshiány, végtelen várólisták, elavult eszközpark, botrányos sürgősségi ellátás jellemzi a budapesti egészségügyet. „Az elmúlt kilenc évben a helyzet azonban csak tovább romlott, és ebben az első számú felelős a főpolgármester. Tudni szeretnénk, hogy Tarlós miért nem tett lépéseket a budapestiek egészsége védelmében” – kérdezett rá a Liberálisok főpolgármester-jelöltje.

Bejelentette: a Liberálisok kikérik a Fővárosi Közfejlesztési Tanács jegyzőkönyveit. „A főváros és a kormány közös testülete az elmúlt hónapokban százmilliárdos fejlesztéseket jelentett be, de az üléseken egy árva szó sem esett a budapesti egészségügyről” – nehezményezte az ellenzéki politikus. „Miközben tízből kilenc budapesti az egészségügy helyzetét tartja a legégetőbb problémának a fővárosban, az Orbán-kormány és helytartója semmit sem tett az ellátás javítása érdekében. Szeretnénk megtudni, hogy mi fontosabb a fideszes főpolgármesternek a budapestiek egészségénél és biztonságánál” – indokolta a lépést Sermer.

Az ellenzéki jelölt arra is emlékeztetett, hogy a Liberálisok korábban három javaslatot tettek, amellyel azonnali és látványos javulást lehetne elérni: 1. A TAO-támogatásokat egészségügyi célokra is lehessen felajánlani, 2. Vezessék be a több biztosítós versenyt, 3. Vezessék vissza a vizitdíjat, hogy az egészségügyben átlátható és közvetlen módon jusson a megfelelő helyre a pénz – sorolta a kezdeményezéseket az ellenzéki politikus.

Sermer Ádám szerint októberben a választóknak lehetősége nyílik arra, hogy számon kérjék Tarlóson az elmaradt egészségügyi fejlesztéseket. Fideszes helytartók helyett olyan vezetőkre van szükség, akik valóban a budapestieket képviselik – szögezte le.

Sermer Ádám sajtótájékoztató-sorozatot indít "Szembesítés – Tarlós ígéreteinek nyomában" címmel, melynek lényege, hogy leleplezzük a főpolgármester be nem tartott ígéreteit, és szembesítjük vele. A sorozat első része a budapesti egészségügyet veszi górcső alá, mert az tarthatatlan, hogy Tarlós évek óta lélegeztetőgépen tartja a budapesti kórházakat – ezt kéri számon a főpolgármester-jelölt Tarlóson. ➡️👇

Közzétette: Liberálisok – 2019. június 6., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK