Belépek a Pártba
20 december
2018
HÍR
427 látogató

Sermer Ádám: Üdvözlöm, hogy a baloldal elfogadta a kétfordulós javaslatomat

Örömmel értesültem róla, hogy a baloldal elfogadta a kétfordulós előválasztásról szóló javaslatomat. Ahogy az országgyűlési választásokon is kiderült, akkor van esély a Fidesz leváltására Budapesten, ha az ellenzéki pártok nem indítanak külön-külön jelölteket. 2018 áprilisában a koordinációnak köszönhetően az ellenzék az egyéni országgyűlési képviselői helyek kétharmadát meg tudta nyerni Budapesten a Fidesszel szemben. Ezért lenne fontos, hogy főpolgármester-jelöltként is csak egy, a legnagyobb támogatással rendelkező ellenzéki politikus induljon majd Tarlós Istvánnal szemben.

Az egy jelölt kiválasztása szükséges, ugyanakkor nem elégséges feltétele a sikernek. Meggyőződésem, hogy csak az a jelölt lehet eredményes, aki a különböző ellenzéki oldalak alapértékeit össze tudja hangolni és egyszerre tudja képviselni. Olyan jelöltre van szükség, aki Tarlós Istvánnal szemben kész megvédeni a főváros függetlenségét és szabadságát. A közös jelöltnek határozottan és egyértelműen ki kell állni az Orbán-kormány illiberális politikájával szemben.

Az előválasztás sikerének az a záloga, hogy minden ellenzéki induló  meg tudja mérettetni magát, és a kiválasztás technikai feltételeit közösen alakítsuk majd ki. Az első fordulóhoz sok sikert kívánok a baloldali pártok jelöltjeinek!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK