Belépek a Pártba
04 július
2019
HÍR
397 látogató

Sermer Ádám: Tarlós István némán asszisztál a budapesti kulturális és tudományos élet kivéreztetéséhez

Sermer Ádám a budapesti független színházak ellehetetlenítésére és a Magyar Tudományos Akadémia szétverésére hívta fel a figyelmet „Tarlós ígéreteinek nyomában” című sorozatának harmadik részében. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje 2009-es ígéreteivel szembesítette Budapest vezetőjét, aki megválasztása előtt azt ígérte, megőrzi a főváros kulturális életének sokszínűségét, bevonja a nézőket, diákokat, tanárokat és a civileket is a színházi műhelyeket érintő döntéshozatalba. Ennek 10 éve, a jól hangzó kampányígéretekből azonban semmi sem lett. A kormány a kultúr-TAO megszüntetésével azt a célt tűzte ki, hogy szisztematikusan ledarálja a neki nem tetsző független- és a magánszínházakat, a főpolgármester pedig némán asszisztál mindehhez.

Tarlós István ingerköszöbét – ahogy ő maga fogalmazott – nem érte el a CEU elüldözése, de az MTA szétdarabolása, és az Átrium Színház, a Szkéné, a Jurányi Produkciós Ház, a Stúdió K. vagy épp Pintér Béla Társulatának ellehetetlenítése sem. A főpolgármester ismét bebizonyította, hogy alkalmatlan Budapest vezetésére, mert ahelyett, hogy a budapestiek érdekét képviselné, ahelyett, hogy betartaná ígéretét, és megvédené a kultúra, a tudomány szabadságát, kizárólag az illiberális állam kulturkampfja és Orbán Viktor akarata szerint cselekszik.

Tarlós István tétlensége már nem csak a független kulturális és tudományos intézmények, de egész Budapest jövőjét veszélyezteti – figyelmeztetett Sermer Ádám. Hozzátette: ahhoz, hogy a főváros megőrizhesse sokszínű kulturális és tudományos életének függetlenségét, szabadságát, és egy modern, európai, XXI. századi fővárossá válhasson, Budapestnek le kell váltania Tarlós Istvánt, az illiberális állampárt helytartóját az őszi választáson. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ennek érdekében folytatja munkáját, és szembesíti a főpolgármestert elmaradt ígéreteivel és soha meg nem valósult kampányterveivel.

Tarlós István néma helytartóként asszisztál a kulturális és a tudományos élet kivéreztetéséhez -Folytatjuk Tarlós szembesítését az elmaradt ígęreteivel. Sermer Ádám sajtótájékoztatója.

Közzétette: Liberálisok – 2019. július 4., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK