Belépek a Pártba
31 január
2019
HÍR
477 látogató

Sermer Ádám: Tarlós évi 40 millióért kért tanácsot az e-jegyrendszerrel kapcsolatban

Tarlós István évi 40 millió forintért kapott tanácsokat az e-jegyrendszer ügyében – derítette ki Sermer Ádám főpolgármester-jelölt a Főpolgármesteri Hivataltól kikért dokumentumokból. Bár Tarlós és helyettesei korábban azt állították, hogy nem tudtak az e-jegyrendszer botrányról, a főpolgármester négy főtanácsadót is megbízott azzal, hogy felügyelje és segítse az elektronikus jegyrendszer beruházását:

  1. Dorner Lajost, aki közlekedésügyi főtanácsadóként havi 600 ezer forintért ad tanácsot Tarlósnak és helyettesének. Munkaköri leírása alapján felelős a BKK közlekedési beruházásainak nyomon követéséért, különös tekintettel az elektronikus e-jegyrendszerre. Az ő feladata, hogy Tarlós tanácsadójaként folyamatosan kapcsolatot tartson a BKK-val és a BKV-val és megfigyelőként részt vegyen a BKK és BKV igazgatói ülésein.
  2.  Szegvári Pétert, aki főállású tanácsadóként 1.000.000 millió forintot vesz fel havonta azért, hogy közreműködjön a fővárosi fejlesztések előkészítésében, kidolgozásában és megvalósításában. Szegvárinak – aki nem mellesleg a BKK igazgatóságának elnöke, egyben Tarlós legjobban fizetett tanácsadója – az lenne a feladata, hogy a BKK fejlesztésével és korszerűsítésével kapcsolatban írásos javaslatokat adjon Tarlósnak. Sermer Ádám ki fogja kérni ezeket az írásos javaslatokat.
  3. Szabadvári Péter Ottónét, aki szintén főtanácsadói minőségben “véleményezi és felülvizsgálja a BKK Zrt. Főpolgármesteri Irodához érkező szerződéseit, jogi tartalmú iratait”, havi 850.000 forintért. Ő biztosan látta azokat a dokumentumokat, amik alapján látni lehetett, hogy az e-jegyrendszer be fog dőlni.
  4.  Szemenyei Lászlót, aki szintén 850.000 forintot kap havonta azért, hogy pénzügyi kontrollt gyakoroljon a BKK és BKV felett. Az ő feladata lett volna, hogy tanácsadóként a közösségi közlekedés hatékony gazdálkodását felügyelje, biztosítsa, és a közösségi közlekedés költségeit érdemben csökkentse. Nem kétséges, hogy az e-jegyrendszer bedőlésével Szemenyei László is súlyos kudarcot vallott.

A kikért adatokból látható, hogy Tarlós Istvánnak tudnia kellett az e-jegyrendszerrel kapcsolatos problémákról, hiszen az ötéves ciklus alatt közel 200 millió forintot költött el a főváros négy főtanácsadóra, akiknek kötelességük lett volna tájékoztatni a főpolgármestert. Sermer Ádám szerint a kikért munkaszerződések annak a bizonyítékai, hogy vagy Tarlós tanácsadói nem végezték el a munkájukat, vagy a főpolgármester hagyta figyelmen kívül a tanácsadóit. Mindkettő azt mutatja, hogy Tarlós alkalmatlan Budapest vezetésére. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ezért arra kéri a főpolgármestert, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, milyen tanácsokat kapott a négy tanácsadójától az e-jegyrendszerrel kapcsolatban! Tarlós István és a tanácsadói is vállaljanak felelősséget a budapestiek megkárosításáért, az e-jegyrendszer bedőléséért!

Sermer Ádám témában tartott sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon!:

Tarlós évi 40 millió forintért kapott tanácsokat az e-jegyrendszer ügyében – derítette ki Sermer Ádám a Főpolgármesteri Hivataltól kikért dokumentumokból. A kikért adatokból látható, hogy Tarlósnak tudnia kellett az e-jegyrendszerrel kapcsolatos problémákról, hiszen az ötéves ciklus alatt közel 200 milliót költött el erre. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje arra kéri a főpolgármestert, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, milyen tanácsokat kapott a négy tanácsadójától! Tarlós és a tanácsadói vállaljanak felelősséget a budapestiek megkárosításáért, az e-jegyrendszer bedőléséért! Sermer Ádám sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. január 31., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK