Belépek a Pártba
06 február
2019
HÍR
594 látogató

Sermer Ádám: Orbán Viktor titokban egyeztet az újabb budapesti vizes vb-ről

Orbán Viktor február 8-án, pénteken titokban fogadja Cornel Marculescut, a FINA  igazgatóját, hogy Budapest rendezhesse a 2027-es úszó világbajnokságot – tudta meg Sermer Ádám. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint félő, hogy az Orbán-kormány újabb tízmilliárdokat készül elszórni budapesti sportberuházásokra, miközben egy újabb olimpiai pályázatot készít elő.

Sermer Ádám mai sajtótájékoztatóján elmondta: Orbán Viktor továbbra sem engedte el az olimpia tervét, pedig a budapestiek világosan megüzenték, hogy nem kérnek a budapesti rendezésből, ami újabb sokmilliárd forintot emésztene fel. A főpolgármester-jelölt elfogadhatatlannak tartja, hogy a miniszterelnök sportmániája miatt Budapesten életbevágó fejlesztések maradnak el. Elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán Viktor úgy tárgyal titokban a FINA igazgatójával a budapesti vizes vb-ről, hogy közben a 2017-es világbajnokság költségeit továbbra sem rendezték. A vizes vébé minden idők egyik legkorruptabb magyar sportberuházása volt: az eredeti tervek 25 milliárd forintról szóltak, végül több mint 130 milliárd forintba került az esemény.

Orbán Viktor pénteken ismét úgy egyeztet egy budapesti nagyberuházásból, hogy abból kihagyják Budapestet és a főpolgármestert is. A miniszterelnök gyáva volt megkérdezni a budapestieket arról, hogy akarnak-e olimpiát, újabb százmilliárdok elköltésétől azonban továbbra sem nem riadnának vissza. A kormány közpénz-milliárdokat szór el stadionokra és sportlétesítményekre, miközben a kórházak és az iskolák is katasztrofális állapotban vannak.

A főpolgármester-jelölt mai sajtótájékoztatóján ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén azonnal népszavazást ír ki a budapesti olimpiával kapcsolatban. Nem méregdrága sporteseményekre, hanem a budapestiek egészségére és oktatására kellene költenie az államnak az adófizetők pénzét! – jelentette ki Sermer Ádám.

Sermer Ádám: Orbán Viktor titokban egyeztet az újabb budapesti vizes vb-ről

Orbán Viktor február 8-án titokban fogadja a FINA igazgatóját, hogy Budapest rendezhesse meg a 2027-es vizes világbajnokságot – tudtuk meg. Sermer Ádám szerint félő, hogy Orbán Viktor újabb tízmilliárdokat készül elszórni budapesti sportberuházásokra, úgy, hogy a fővárosiakat megint nem kérdezték meg róla, és úgy, hogy a 2017-es vizes vb költségeit sem rendezték még. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén azonnal népszavazást ír ki a budapesti olimpiával kapcsolatban. Sajtótájékoztató:

تم النشر بواسطة ‏‎Liberálisok‎‏ في الأربعاء، ٦ فبراير ٢٠١٩

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK