Belépek a Pártba
18 január
2020
HÍR
472 látogató

Sermer Ádám nyílt levele Pokorni Zoltán részére

Tisztelt Pokorni Zoltán!
Tisztelt Polgármester Úr!

Mindenekelőtt őszinte tiszteletemet szeretném kifejezni a Maros utcai rendelőintézetben tanúsított szerepvállalásáért. Meggyőződésem, hogy senki sem tehető felelőssé a felmenői esetleges bűneiért, ennek ellenére is biztos vagyok abban, hogy kifejezetten nehéz lehetett Önnek mind emberileg, mind politikailag ez a vallomás. Hiszem, hogy amit láttam, nem színjáték volt csupán, hanem az Ön valódi érzelmei, gondolatai.
Megrendítő volt egy kormánypárti politikustól hallani azt a történelmi tényt, miszerint “… a német megszállás nem mentség, maximum magyarázkodás. Magyarok voltak az áldozatok, és a gyilkosok túlnyomó része szintén magyar volt.”. Azt hiszem, ez a gondolatmenet lehet a kulcsa annak a törekvésnek, hogy a magyar történelem egy sötét korszakával végre őszintén szembe tudjon nézni az egész társadalom. Erre a bátor őszinteségre van szükség ahhoz, hogy az áldozatok emléke, és a hozzátartozóik is valamiféle végső békére leljenek. Az Önéhez hasonló kendőzetlen vallomásokra van szükség ahhoz, hogy a magyar polgárok szembesülhessenek a nemzeti öntudattal szervesen összefonódó történelmi felelősséggel is. Szükség van erre a lépésre annak érdekében, hogy többé soha ne követhessen el ez a nemzet hasonló bűnöket. Ahogy a második világháború borzalmai miatt a napjainkban születő német állampolgárok is felelősséget vállalnak, úgy a magyar nyilasok rémtetteit mi – magyarok sem tekinthetjük semmisnek.
Az Ön kristálytiszta, kikezdhetetlen gondolatmenete – miszerint a holokauszt magyar áldozatainak sorsáért a legtöbb esetben magyar honfitársaikat terhelte a valódi felelősség – hatására fordulok most Önhöz egy kéréssel.
Tisztelettel kérem, hogy mint a főváros egyik legaktívabb, és legtapasztaltabb kormánypárti polgármestere, kezdeményezze az Ön mögött álló kormányzó párt felé a Szabadság téren található -“A német megszállás áldozatainak emlékműve” – című köztéri szobor eltávolítását. Ez a szobor Budapest szívében éppen azt a történelemhamisító hazugságot szimbolizálja, melyről az Ön szavai is – nagyon helyesen – lerántották a leplet. Ez az emlékmű maga a kőbe vésett “magyarázkodás”. Nem méltó az áldozatok emlékéhez.
Ennek az emlékműnek a megítélése nem pusztán politikai, de nemzeti kérdés is. Fontos pillére lehet egy egészséges társadalom fejlődésének az őszinte emlékezetpolitika, és a történelem meghamisításának elutasítása.
Bízom abban, hogy továbbra is bátor őszinteséggel fogja tudni kezelni a témát. Hazánk történelmének egy fontos lépése, egyben egy történelmi szerepvállalás lehetne, ha a budapesti gettó felszabadulásának hetvenötödik évfordulója alkalmából egy konzervatív, jobboldali polgármester kezdeményezné a történelemhamisítási kísérletek lezárását. Az őszinte szembenézésnél el sem tudok képzelni méltóbb megemlékezést háromnegyed évszázaddal a gettó felszabadulása után.
Bízva a bátorságában és nyitottságában tisztelettel várom esetleges válaszát, illetve a fenti nemes ügyben tett mielőbbi lépéseit.

Tisztelettel,
Sermer Ádám
ügyvivő – Magyar Liberális Párt

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK