Belépek a Pártba
16 június
2018
HÍR
881 látogató

Sermer Ádám: Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emlékére

Mi most vagyunk fiatalok, mi tényleg demokraták vagyunk, és mi a LiFT – Liberális Fiatalok Társasága nevű szövetségben tömörülünk.

2018-ban mi vagyunk azok a liberális, fiatal patrióták, akik évről évre tisztelgünk Nagy Imre, Gyimes Miklós, Losonczi Géza, Maléter Pál, Szilágyi József és a névtelen százak emléke előtt, hiszen tudjuk, ők “a magyar függetlenségért és szabadságért áldozták életüket“.  Mi, a LiFT tagjai továbbra is tisztán látjuk, hogy “a demokrácia és a kommunizmus összeegyeztethetetlen“.

Liberális fiatalokként meggyőződésünk, hogy “ha elég eltökéltek vagyunk, rászoríthatjuk az uralkodó pártot, hogy alávesse magát a szabad választásoknak, ha nem tévesztjük szem elől ’56 eszméjét, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalást kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről“.

Mi – fiatalok sok mindent nem értünk, ami talán természetes az idősebb generáció számára“, azt viszont pontosan értjük, hogy “nekünk azt kell elérnünk, hogy az uralkodó párt ha akar se tudjon erőszakot alkalmazni ellenünk“. “Senki sem hiheti, hogy a pártállam magától fog megváltozni“, mi viszont amellett, hogy liberálisként ezt tisztán látjuk, patrióták is vagyunk, így kötelességünknek érezzük, hogy mindent megtegyünk a változásért, egy szabad Magyarországért. Bár Nagy Imre és mártírtársainak újratemetése óta már eltelt huszonkilenc év, tagjaink nagy része még nem is élt ekkor, de “céljaink máig nem változtak: ma sem engedünk ’48-ból, így nem engedhetünk ’56-ból sem“, és nem engedhetünk ’89-ből sem.

2018-ban a változás lehetősége elúszott, mi viszont azon fogunk dolgozni a következő négy év során, hogy 2022-ben Magyarországnak ’56 és ’89 után újra legyen “esélye, hogy a nyugati fejlődés útjára lépve gazdasági jólétet teremtsen”. Tudjuk, hogy “a ma vállunkra nehezedő csődtömeg egyenes következménye annak, hogy (…) vissza kényszerítettek bennünket abba az ázsiai zsákutcába, amelyből most újra megpróbálunk kiutat találni.

Fiatal demokrata szövetségünk – a LiFT tagjai a mai napon, 2018. június 16-án vágyva a szabadságra, vágyva egy élhetőbb, igazságosabb, szabadabb és modernebb Magyarországra, meghajtjuk fejünket nem csak az ’56-os mártírok, hanem a ’89-es Orbán Viktor emléke előtt is.

 (Az idézetek mindegyike Orbán Viktor 1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén elmondott beszédéből származnak.)

 

Sermer Ádám

elnök, LiFT-Liberális Fiatalok Társasága

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK