Belépek a Pártba
08 február
2019
HÍR
431 látogató

Sermer Ádám: Miért hazudott a FINA-vezér az Orbánnal való találkozóról?

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt szerdán tartott sajtótájékoztatót arról, hogy Orbán újabb világversenyek előkészítéséről egyeztet titokban Cornel Marculescu-val, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával. Ezt a FINA vezetője a sajtó megkeresésére letagadta, a mai napon azonban Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan elmondta: mégis volt találkozó.

Sermer Ádám tudni szeretné, hogy miért tagadta le a FINA igazgatója azt, hogy Orbán Viktorral találkozik pénteken? A főpolgármester-jelölt szeretné megtudni, hogy miről egyeztettek Orbánék valójában, mi hangzott el pontosan a megbeszélésen, és miért hazudott Marculescu a találkozóval kapcsolatban. Annak érdekében, hogy ez kiderüljön, a főpolgármester-jelölt közadat-igényléssel fordul a Miniszterelnökséghez, hogy kikérje az egyeztetésről készült feljegyzéseket és írásos dokumentációt.

A főpolgármester-jelölt szerint Orbán továbbra is azt szeretné, ha Budapest olimpiát rendezhetne, és ezt előkészítendő minél több nemzetközi sportversenyt próbál a magyar fővárosba csábítani. A sportversenyeket olyan százmilliárdos beruházások kísérik, amelyeknek a költségét rendre alulbecsülik. A fővárosban az egészségügytől kezdve az oktatáson át a tömegközlekedésig számos fontos beruházását halogat a Fidesz-kormány, miközben százmilliárdokat égetnek el korrupciógyanús sportberuházásokra, a budapestieknek pedig nincs beleszólásuk abba, hogy mire költsék adójukat. Elég a titkolózásból! Hozzák nyilvánosságra, hogy Orbán miért és milyen eszközökkel lobbizik pontosan a FINA-vezérnél, és ő miért próbálja meg mindezt letagadni!

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Cornel Marculsecuval, a FINA ügyvezető igazgatójával tárgyalt 2019. február 8-án délelőtt Budapesten, a Karmelita kolostorban © Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK