Belépek a Pártba
05 szeptember
2019
HÍR
357 látogató

Sermer Ádám: Karácsony Gergely főpolgármesterré választása esetén Budapest vezetése lebontja a Szabadság téri emlékművet

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt volt főpolgármester-jelöltje bejelentette: Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje főpolgármesterré választása esetén vállalja, hogy Budapest vezetése lebontja a történelemhamisító német megszállás áldozatainak emlékművét. A szoboregyüttes a honfitársaikat feljelentő magyarok és a korai zsidótörvények felelősségét próbálja semmissé tenni, ezért semmi keresnivalója a Szabadság téren.

A magyar állampolgároknak joguk van tudni arról, hogy a magyar nyilasok, csendőrök tudatlanságból vagy nyereségvágyból aktívan részt vettek több százezer magyar elhurcoltatásában és meggyilkolásában. Elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány a német birodalmat tekinti a magyar holokauszt kizárólagos felelősének, és ezzel gyalázatos történelemhamisítást követ el. Elfogadhatatlan, hogy a kormány dicsérő szavakkal asszisztál a Horthy-kormány antiszemita oktatási miniszterének szoboravatásához, és annak a Kornis Gyulának az emlékét próbálja rehabilitálni, aki a zsidóságra a magyarság szellemét megrontó, külön fajként tekintett, aki előkészítette a holokauszt borzalmait.

Miközben az Orbán-kormány rendszeresen a zsidó-keresztény kultúra védelméről papol, a Horthy-rendszer szélsőjobboldali, antiszemita politikusait élteti. Október 13-án arról is dönt Budapest, hogy megtisztítjuk-e a szabad, demokratikus és európai Budapestet a szélsőjobboldali eszméktől. Ha Karácsony Gergely legyőzi a Fidesz helytartóját, a Szabadság téri emlékmű odakerül, ahova való: a szoborparkba. Ha október 13-án a demokratikus pártok nyernek, véget vetünk a Wass Albert, a Nyírő József és a Horthy-kultusznak. Október 13-án közösen mondhatunk nemet a gyűlöletkeltésre, a kirekesztésre, a megbélyegzés politikájára, az antiszemitizmusra és a szélsőjobboldalra!

Sermer Ádám a kialakult helyzet miatt felvette a kapcsolatot a három Magyarországon bejegyzett izraelita közösséggel, a Mazsihisszel, az EMIH-hel és a MAOIH-hal, valamint levelet ír Yossi Amraninak, Izrael állam magyarországi nagykövetének.

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

Sermer Ádám: Karácsony Gergely főpolgármesterré választása esetén lebontja a Szabadság téri emlékművet

OKTÓBER 13-ÁN NEMET MONDHATUNK A HORTHY-KULTUSZRA ÉS A SZÉLSŐJOBBOLDALRA!Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje megállapodott Sermer Ádámmal abban, hogy főpolgármesterré választása esetén Budapest vezetése lebontja a történelemhamisító német megszállás áldozatainak emlékművét. A szoboregyüttes a honfitársaikat feljelentő magyarok és a korai zsidótörvények felelősségét próbálja semmissé tenni, ezért semmi keresnivalója a Szabadság téren! Október 13-án megtisztíthatjuk a szabad, demokratikus és európai Budapestet a szélsőjobboldali eszméktől, Véget vethetünk a Wass Albert, a Nyírő József és a Horthy-kultusznak, és nemet mondhatunk a gyűlöletkeltésre, a kirekesztésre, a megbélyegzés politikájára! Sermer Ádám sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. szeptember 5., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK