Belépek a Pártba
30 október
2018
HÍR
541 látogató

Sermer Ádám: Január 1-től stadionok helyett kórházakra fordítsák a TAO-pénzeket!

A Liberálisok azt javasolják, hogy 2019. január 1-től a sportra szánt TAO-támogatásokat csoportosítsák át a kórházaknak Budapesten. Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány százmilliárdokat szórt el stadionépítésre a fővárosban, miközben az egészségügyi ellátás gyakorlatilag összeomlott. A TAO-támogatásokból 550 milliárd forintot költöttek eddig a versenysportok támogatására az elmúlt években, miközben 440 ember vált halálos áldozatává annak a több mint 15 ezer kórházi fertőzésnek, ami csak tavaly ütötte fel a fejét a magyar egészségügyben. A Liberálisok politikusa arra emlékeztetett, hogy nemrégiben a Péterfy utcai kórházban orvosokat kellett bérelni, hogy ne maradjanak el az életmentő műtétek, a Honvédkórházban pedig a sürgősségi osztály egyszerre mondott fel az embertelen és megalázó munkakörülmények között.

„Miközben Tarlós István azt hangoztatja: főpolgármesterként arra kapott felhatalmazást, hogy a budapesti polgárok érdekeit képviselje, valójában nem törődik a fővárosiak egészségével, nem védi meg a betegeket, és hagyja, hogy a kórházak szétrohadjanak” – figyelmeztetett Sermer Ádám, aki szerint a budapestiek érdeke is, hogy a sportra szánt TAO-pénzeket az egészségügyre költsék. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ezért azt javasolja, hogy január elsejétől a Budapesten bejegyzett vállalatok társasági adóját sport helyett a fővárosi kórházakra fordítsák. Itt az idő, hogy Tarlós István eldöntse: a Fidesz vagy a budapestiek főpolgármestere! Itt az idő, hogy Tarlós István végre a budapesti polgárok érdekét képviselje! – szólította fel a főpolgármestert Sermer Ádám.

 

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/2482748905335865/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK