Belépek a Pártba
16 július
2019
HÍR
473 látogató

Sermer Ádám írása Bayer Zsoltról: “Pár szó egy lovagkeresztes homofób kámingáutolása kapcsán”

Könnyű lenne Bayer szavaira idehozni a már oly sokszor idézett Morgan Freeman – szavakat, (miszerint a homofóbia szó téves, mert ha homofób vagy, téged nem megrémiszt valami, csak egy seggfej vagy…), de azért itt most mégiscsak az állampárt 5-ös számú tagkönyvének tulajdonosáról van szó…

Egy rövid, de annál borzasztóbb műsorrészletet látva, négy kérdés merült fel bennem, és azt is leírom, hogy miért.

1.: Bayer Zsolt miért gondolja, hogy általános érvényű igazságokat fogalmazhat meg egy egészséges heteroszexuális férfi működéséről? 
Szerintem például a hangos homofóbia egyértelműen valami egészségtelen mentális állapotra utal. Szerintem egy egészséges heteroszexuális férfit teljesen hidegen hagy mások szexuális orientációja.

2.: Amikor melegekről beszél Bayer, akkor miért kizárólag a meleg férfiak jutnak eszébe?
Meleg férfiak csókjának látványával próbálja riogatni a stúdióban ülő harcedzett Bayer-fanokat, hogy egy életre elvegye a kedvüket a valódi jogegyenlőség gondolatától is. Eközben a közönség egy részét alkotó férfiak a műsor végeztével hazamennek, és amíg az asszony a konyhában főzi a vacsorát, gyorsan leellenőrzik, nem került-e fel kedvenc weboldalukra valami új szaftos leszbi-pornó.

3.: Vajon Bayer Zsolt bármilyen párt lát, mindig elképzeli az adott személyeket aktus közben is, vagy ez kizárólag a melegek esetén történik meg?
Én például semmilyen párt sem szoktam megpróbálni elképzelni aktus közben. Ha minden pár látványa ezt a reakciót váltaná ki belőlem, valószínűleg nehezen tudnék a tömegközlekedési eszközökön émelygés nélkül utazni. Képzelem, milyen üdítő lehet Zsoltnak, ha lát egy kedves 80+-os nénit és bácsit kézen fogva sétálni, hiszen amikor őket is elképzeli aktus közben, nyilván megnyugtatja a heteroszexualitás jelenléte a rendszerben…

4.: Milyen sanyarú sors kell ahhoz, hogy valakinek boldogságra, bátorságra és büszkeségre is okot adjon a homofóbia?
Ha Bayer attól boldog, hogy heteroszexuálisnak született, azt még meg is tudom érteni a jogegyenlőtlenségek, a diszkrimináció és az előítéletek országában, bár elég sanyarú élet lehet az, amiben ennek kell tudni örülni, csak az a bökkenő, hogy semmi köze a heteroszexualitásnak a homofóbiához. Azt sem igen hiszem, hogy sokan lennének boldogok mondjuk amiatt, mert rettegnek a magasságtól, vagy mert viszolyognak a pókoktól. Bátorság sem tudom, hogy jöhet egyáltalán szóba egy olyan ember esetén, aki annyira retteg az ismeretlentől, hogy meg sem meri próbálni megérteni annak hátterét. Szerintem egy magabiztos férfi olyankor sem érzi veszélyben a saját szexuális orientációját, ha más beállítottságú embereket is megismer, megért. És végül büszkeség? Most komolyan? Arra büszke valaki, hogy homofób? Ha ez így van, ahhoz tényleg csak gratulálni tudok, miközben valami mélységes szánalmat is ébreszt bennem ez az állítás.

Zárásként egy erős Bayer-mondat néhány apró -általam eszközölt- változtatással átköltött verziójával szeretném megköszönni a kedves olvasónak a figyelmet:

Mély meggyőződésem, hogy egy egészséges ember irtózik annak látványától, ha mondjuk Bayer Zsolt a homofóbiáját próbálja indokolni a képernyőn keresztül. Az egyebekbe bele sem gondolnék, ha szabad. És erről mi nem tehetünk, egész egyszerűen bennünket ez irtózattal, utálattal tölt el, mert hiszen nem tudjuk elképzelni, hogy ezt meg lehet csinálni. Ezért vagyunk mi normálisak.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK