Belépek a Pártba
22 június
2020
HÍR
776 látogató

Sermer Ádám: Fürjes helyett döntsenek a Budapestiek!

Hiába voltak tisztában a felújítás szükségességével már 2010-től kezdve, Budapest fideszes városvezetésének 9 év sem volt elég a Lánchíd felújítására. Most a bukott főpolgármester, Tarlós István és Fürjes Balázs, a fővárosi kiemelt beruházásokért felelős államtitkár a járványra hivatkozva bevezetett forrásmegvonásokkal sújtott fővárosra és Karácsony Gergelyre próbálják kenni a felelősséget ahelyett, hogy érdemben támogatnák annak felújítását.

Kifejezetten álságos, hogy miközben a kormány minden eszközzel igyekszik hárítani a felelősséget, és a budapestiek akaratát figyelmen kívül hagyva nem hajlandók lehetővé tenni Magyarország egyik legfontosabb jelképének felújítását, addig milliárdokat szórnak el az adófizetők pénzéből látványberuházásokra. Jól látszik, hogy a műemlék megmentése és a fővárosiak biztonsága helyett a kormány számára fontosabb új motorversenypályát építeni, NER-lovagok szállodáit felújítani vagy több napos augusztus 20-i rendezvénysorozatot szervezni, megkoronázva azt egy több mint egy milliárd forintba kerülő tűzijátékkal.

A budapestiek már elmondták véleményüket a fideszes városvezetésről. Most ebben a helyzetben is, Fürjes Balázs és a bukott főpolgármester véleménye helyett a budapestiek akaratát kell kikérnünk és figyelembe vennünk! Egy népszavazási kezdeményezésre augusztus 20-ig már nincs lehetőség, de a korábban használt előválasztási rendszer infrastruktúrája tökéletesen alkalmas arra, hogy az offline és online felületeket ötvözve megismerhessük a fővárosiak álláspontját. Sermer Ádám és Szabadai Viktor annak érdekében, hogy a fővárosiakat be lehessen vonni a kérdésbe, az ellenzéki pártokhoz fordulnak, hogy támogassák a kezdeményezést. Karácsony Gergely már eddig is egyértelművé tette, hogy a közvetlen demokrácia nagyobb szerepet kap a főváros életében, és törekszik arra, hogy a budapestieket is bevonja az őket érintő döntésekbe. Véleményünk szerint ezt a városvezetési módot ki kell terjeszteni a Lánchíd felújításának kérdésére is, és akkor talán az emberek közvetlen akaratát látva végre megérti a kormány, hogy a főpolgármester nem akadálya a projektnek. A kormánynak végre be kell látnia, hogy kötelessége lenne finanszíroznia Magyarország és a magyar társadalom egyik legfontosabb történelmi jelképének megmentését! Néhány luxusberuházás kurtításával már elő lehetne teremteni azt az összeget, amellyel a Lánchidat és a Budai Váralagutat egy ütemben lehetne felújítani, ezzel elkerülve még több hónapnyi lezárást és kellemetlenséget!

Sermer Ádám a témában tartott sajtótájékoztatóját az alábbi linken tekinthetik meg:

Fürjes helyett döntsenek a budapestiek a főváros ügyeiben! – Sermer Ádám sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2020. június 22., hétfő

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK