Belépek a Pártba
11 december
2018
HÍR
509 látogató

Sermer Ádám egy nap alatt megoldaná, amit Tarlós nyolc év alatt sem tudott – 3+1 javaslat egy élhetőbb Budapestért

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt mai sajtótájékoztatóján jelentette be azt a 3+1 pontos intézkedési tervét, amelyet főpolgármesterré választása esetén azonnal életbe léptetne. A javaslatok első három pontja a budapesti polgárok életviteléhez igazítaná a tömegközlekedést. Minden pont egy XXI. századi, modern, élhető Budapest megvalósulását szolgálná.
Sermer Ádám megválasztása esetén:

1.      0-24 órás üzembe állítaná a metrókat kezdetben hétvégente, amely a későbbiekben lehetővé tenné a mindennapos éjszakai közlekedést is. Az elmúlt években Budapesten teljesen meghaladta az élet azt, hogy utolsó metrókról kelljen beszélni, hiszen a belváros nem ürül ki az éjszaka kezdetén. A budapesti metróközlekedésnek alkalmazkodnia kellene Budapest pulzáló, lüktető életviteléhez, ennek érdekében pedig kezdetben csütörtöktől vasárnapig, majd a későbbiekben minden nap 0-24 órás metróközlekedésre lenne szükség.

2.      Eltörölné a taxirendeletet. A fővárosban olyan személyszállítási piacra van szüksége, amely a budapesti polgárok érdekeit szolgálja. Amely lehetőséget teremt a versenyre, arra, hogy a szolgáltatók megküzdjenek az utasokért. Az ünnepi időszakban rendszeresen lehetetlen taxit fogni, ezért a taxirendelet, a kötött árak megszüntetésével, a szabad verseny lehetővé tételével és az Uber visszaállításával meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a taxisok ki tudják szolgálni a megnövekedett piacot is, ezáltal ismét szélesebb rétegek számára elérhetővé téve ezt a típusú szolgáltatást.

3.      Gyalogossá tenné a Lánchidat. A híd felújítás miatt 2019 őszétől legalább két éven keresztül nem lesz használható. Sermer Ádám azt ígéri, hogy ha már a budapestiek hozzászoknak a Lánchíd nélküli autós közlekedéshez, akkor a felújítás után már ne is nyíljon meg az autósoknak a híd, helyette ki kell alakítani egy gyalogos hidat. Maradjon a budapesti polgároké a Lánchíd!

+1     Helyi rendelettel dekriminalizálná a kannabisz fogyasztását és birtoklását Budapesten. A kannabisz fogyasztása nem jelent veszélyt a polgárokra, ezért értelmezhetetlen és felesleges a tiltása. Nem csak az érintettek, hanem mindenkinek az az érdeke, hogy a jövő generáció életét ne törhesse ketté egy felesleges hatósági eljárás. Nem elrettentésre, hanem félelem nélküli, szakmai felvilágosító rendszerre van szükség. Ne csorbuljon feleslegesen a budapestiek szabadsága!

Sajnálatos, hogy bár a fővárosiak életét megkönnyítő, fenti intézkedések nem igényelnének óriási forrásokat, mégis jelentősen megkönnyítenék a budapesti polgárok mindennapi életét, Tarlós Istvánnak mégsem jutottak eszébe – vagy leginkább is nem akarta – megvalósítani őket. A budapestiek azonban olyan városvezetést érdemelnek, amely hasonlóképpen gondolkodik a fővárosiakhoz. A budapestiek egy modern, európai, élhető Polgári Budapestet érdemelnek!
Sermer Ádám videója a témában:

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK