Belépek a Pártba
12 július
2019
HÍR
455 látogató

Sermer Ádám: Dutertével a globális politika pöcegödrében

Magyarország az egyetlen olyan európai ENSZ-tagállam, amely nem szavazta meg a Fülöp-szigeteki véreskezű diktátor, Rodrigo Duterte ténykedésének kivizsgálását.

Kezdek már hozzászokni ahhoz, hogy Szijjártó Péter kivitelezésével, Orbán Viktor döntéseivel, és Vlagyimir Putyin támogatásával a magyar diplomácia a globális politika pöcegödrébe kerül, de azért ez most megint egy új szint.

Miután szabadon engedtük Szafarovot, miután beengedtünk az EU területére orosz titkosszolgálati személyeket, miután Erdogan lett a legjobb barátunk, miután menedékjogot adtunk Gruevszkinek, most a legújabb agyrém, hogy az ENSZ egyetlen olyan európai tagállama lettünk, amely nem tartja fontosnak, hogy a vélt, vagy valós kábítószer-használók ellen elkövetett, Fülöp-szigeteki tömeges mészárlásokat pontosan felderítsék. Még szerencse, hogy nem csak a magyar delegáción múlik ez a folyamat, és végül így is lesz vizsgálat…

Egyszer a vizsgálatnak a végére érünk, és talán a hágai bíróság is ki fogja mondani, hogy Duterte emberiség elleni bűntetteket követett el. Ha ez megtörténik, majd akkor is csengjen mindenki fülében Szijjártó válasza arra a kérdésre, hogy miért tárgyalt 2017-ben a nyugati világból egyedüliként egy tudhatóan véreskezű diktátorral, miközben az utcákon olyan vérbe fagyott holttestek hevertek, akik a Duterte felhívására gerjedő önbíráskodási hullám áldozatai lettek.

A magyar külpolitika csúcsa akkor azt tudta mondani: “Együttműködni jöttünk, nem beavatkozni.”

Gondolom, a magyar állampárt drogstratégiáról alkotott tévképzeteibe kiválóan illeszkedik – már-már utópisztikus gondolatként hat – egy olyan világ ahol, ha bárki bárkiről feltételezi, hogy drogfogyasztó, azonnal saját kezűleg helyben kivégzi minden jogállami, meg emberjogi cirkusz nélkül az illetőt. Duterte ugyanis ezt valósította meg. Ezt fogják most kivizsgálni a mi támogató szavazatunk nélkül.

Gondolom, Orbán Viktor, Szijjártó Péter, vagy a kizárólagosan hatósági elrettentésre épülő drogstratégia állampárti szószólója, Rétvári Bence sem látott semmi kivetnivalót Duterte ténykedésében, ráadásul olyan kényelmesen meg tudtak vele állapodni néhány kellemes kis üzletben, amikor épp senki más nem volt hajlandó még a közelébe se menni…

Magyar diplomácia. Szégyen.

Dutertével a globális politika pöcegödrébenMagyarország az egyetlen olyan európai ENSZ-tagállam, amely nem szavazta…

Közzétette: Sermer Ádám – 2019. július 11., csütörtök
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK