Belépek a Pártba
19 június
2019
HÍR
351 látogató

Sermer Ádám: Budapest az autók fogságába került, és ezért Tarlós a felelős

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje a budapesti P+R parkolók fájó hiányára hívta fel a figyelmet „Tarlós ígéreteinek nyomában” című sorozatában, melyben azokkal az ígéreteivel szembesíti a főpolgármestert, amelyekből semmi sem valósult meg. Sermer Ádám arra emlékeztetett, hogy Tarlós István 2009-es programjában 17-szer említette a P+R parkolók szükségességét, a parkolási helyzet javításáról szóló ígéretei azonban csak üres szavak maradtak. Mára az autóforgalom jelentős növekedésével már nem csak a belvárosban, de egyes külvárosi szakaszokon is állandósultak a dugók, elviselhetetlen lett a légszennyezettség és az utak minősége, parkolóhelyet pedig lehetetlen találni a fővárosban – sorolta a főpolgármester-jelölt.

Budapest az autók fogságába került, és ezért Tarlós István a felelős, aki ahelyett, hogy a szükséges 40 ezerre bővítette volna a P+R parkolók számát, folyamatosan felszámolta az ingyenes, tömegközlekedésre ösztönző parkolóhelyeket a külsős kerületekben – jelentette ki Sermer Ádám, aki szerint Tarlós vagy nem tudta, vagy nem akarta érvényesíteni a fővárosiak akaratát az Orbán-kormányéval szemben. A főpolgármester tehát vagy nem több az állampárti Fidesz helytartójánál, aki kizárólag Orbán Viktor parancsait teljesíti, vagy egész egyszerűen átverte a fővárosi polgárokat – fogalmazott.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint a főváros egész területén áttekinthető, egységes parkolási rendszerre, a P+R parkolók jelentős bővítésére, a metróhálózatok kiterjesztésére, a villamosvonalak és a bicikliutak fejlesztésére, az M0-ás körgyűrű befejezésére és az innovatív, autómegosztáson alapuló közösségi szolgáltatások terjesztésére lenne szükség ahhoz, hogy Budapest képes legyen kezelni a megnövekedett autóforgalmat. Sermer Ádám arra figyelmeztetett, hogy a Polgári Budapest című programjának, és az azon belüli „Nagy Budapest”-koncepció megvalósulásával lehetőség nyílna a fővárosi közlekedés megújítására, ehhez azonban ősszel le kell váltanunk Tarlós Istvánt, és egy olyan főpolgármestert kell választanunk, aki a Fidesz érdekei helyett kizárólag a budapestiek érdekei szerint cselekszik.

Tarlós P+R parkolófejlesztési tervei üres ígéretek maradtak. Budapest az autók fogságába került és ezért a főpolgármester a fő felelős. Folytatódik Sermer Ádám sorozata, a "Szembesítés – Tarlós ígéreteinek nyomában":

Geplaatst door Liberálisok op Woensdag 19 juni 2019

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK