Belépek a Pártba
22 november
2018
HÍR
726 látogató

Sermer Ádám: az iparűzési adóból mentsük meg a budapesti színházakat!

Sermer Ádám szerint az iparűzési adóból kellene pótolni azt a veszteséget, amit a budapesti színházak a TAO kivezetése miatt el fognak szenvedni. A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje ezért azt javasolja Tarlós Istvánnak: tegye lehetővé a fővárosi vállalkozások számára, hogy az iparűzési adójuk egy részét kulturális célokra ajánlhassák fel.

Budapestnek az iparűzési adóból több mint 130 milliárd forint bevétele van. Ennek töredékéből pótolni lehetne a budapesti színházak bevételkiesését, amit a TAO-támogatások felszámolása jelent. Sermer Ádám szerint nem szabad hagyni, hogy a fideszes kultúrharcnak áldozatául essen a sokszínű és színvonalas budapesti színházi élet.

Az Orbán-kormány a jövőben pályázati úton akarja elosztani a színházak támogatását. Ez a javaslat azt jelenti, hogy a Fidesz a színházakat is meg akarja szállni. Az elmúlt nyolc évben sikerült megismernünk a Fidesz pénzosztási gyakorlatát: a minőség és a teljesítmény helyett egyedül a párthűség számít.

A Liberálisok szerint meg kell menteni a budapesti színházak következő évadát a Fidesztől. Ki kell állni a független és szabad kulturális élet védelmében az Orbán-kormánnyal szemben! Ahogy ki kellett volna állni a budapesti civil szervezetek, a főváros legjobb egyeteme, az itt működő oktatási intézmények függetlensége, és hajléktalanok alapvető emberi jogai mellett is.

Tarlós István gyáva és gyenge ahhoz, hogy megvédhesse Budapest függetlenségét. A fővárosnak nem egy állampárti helytartóra, hanem egy egy olyan főpolgármesterre van szüksége, aki akár az állampárt akaratával szemben is képes a budapesti polgárok érdekét képviselni. A budapesti polgárok érdeke pedig egy független, bátor vezető és egy kulturálisan sokszínű Budapest.

 

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

Mentsük meg a színházakat!

A kultúr-TAO megszüntetésével Budapest számos kulturális intézménye került veszélybe. Nem hagyhatjuk, hogy az Orbán-kormány Budapest sokszínű kulturális életét is tönkretegye! Sermer Ádám főpolgármester-jelölt azt javasolja, hogy ha Tarlós István már nem is tudja kiharcolni a TAO-t a budapesti színházaknak, akkor tegye lehetővé, hogy az iparűzési adó egy részét megkaphassák a fővárosi kulturális intézmények! Mentsük meg a színházakat! Sermer Ádám fősajtótájékoztatója: #sermeradam #kultúrtao #kultúrharc #TAO #budapest #budapestipolgár

Közzétette: Liberálisok – 2018. november 22., csütörtök

 

A főpolgármester-jelölt az Átrium Színház előtt tartott akciójáról a Facebook-és Instagram-oldalára is töltött fel videót:

Iparűzési adóból lehet pótolni a kultúr tao megszűnése által okozott hiányt. Budapest kulturális sokszínűsége a tét.#budapest #budapestipolgar #sermeradam #polgaribudapest #kulturtao #kulturalissokszinuseg

Közzétette: Sermer Ádám – 2018. november 22., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK