Belépek a Pártba
22 március
2019
HÍR
586 látogató

Sermer Ádám a liberális, szabad Budapestért küzd

Sermer Ádám az InfoRádiónak adott interjújában nyilatkozott a Polgári Budapest című főpolgármesteri programjáról, amely liberális alternatívát kíván állítani Budapesten, a Fidesz és annak helytartójaként működő Tarlós István illiberális politikájával szemben. „A programom arról szól, hogy a polgároknak a modernitásához, sokszínűségéhez, környezettudatosságához, életviteléhez és életfelfogásához kell igazítani a budapesti városvezetést” – foglalta össze röviden programjának legfontosabb alapelveit a főpolgármester-jelölt.

Sermer Ádám arról is beszélt, hogy továbbra sem tart elképzelhetőnek semmiféle választási együttműködést egy szélsőjobboldali szervezettel: Addig, amíg nem látható teljesen egyértelműen, hogy a Jobbik többé már nem egy szélsőjobboldali párt, addig, amíg nem helyezkedik szembe múltjával, azokkal a személyekkel, vezetőkkel, akik a szélsőséget képviselik, kizárt bármiféle választási együttműködés, nem segítjük a Jobbikot mandátumokhoz, önkormányzati képviselő helyekhez, polgármester helyekhez.

Éppen ezért, március 21-én a rasszizmus elleni világnapon indított aláírásgyűlést a főpolgármester-jelölt Jobbik nélkül váltsuk le Tarlóst! címmel. „Az nem kérdés, hogy a budapestieknek arra van szüksége, hogy leváltsuk Tarlós Istvánt, de erre csak tartalmi alapú együttműködéssel van lehetőség és esély, úgy nincs, hogy taktikai alapon azt a kirekesztő, előítéletes politikát, amit a Fideszen számon kérünk, megbocsássuk bárki másnak, pusztán az együttműködés kedvéért.”

A főpolgármester-jelölt mindenkit kér, hogy csatlakozzon az akciójához és kiemelten kéri Karácsony Gergelyt, tegye világossá, hogy a korábbi hibás kommunikációival szemben, ő is a Jobbik nélkül akarja leváltani Tarlós Istvánt. Továbbá kéri az európai liberális pártcsalád (ALDE) másik tagját, a Momentumot, tegyék egyértelművé, hogy ők is szélsőségek nélkül kívánják leváltani a jelenlegi főpolgármestert. Tegyék egyértelművé, hogy nem taktikai alapon képzelik el a politizálást, és csatlakozzanak az aláírásgyűjtéshez. Puzsér Róbert már megkötötte politikai alkuját a Jobbikkal, ezért egyértelművé vált, hogy sem Sermer Ádám, sem a Magyar Liberális Párt nem tudja többé támogatni a jövőben a főpolgármester-jelöltségét.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK