Belépek a Pártba
05 április
2018
HÍR
400 látogató

Sermer Ádám: a kormányváltást akarók ne szavazzanak a Jobbikra!

Budapest, 2018. április 4., szerda (MTI) – A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) felszólítja a kormányváltást akaró szavazókat, hogy ne voksoljanak a Jobbikra, mert azzal szerintük lényegében a jelenlegi szélsőjobboldali, kirekesztő, a Nyugattól elforduló és bezárkózó illiberális építkezés folytatódna. 

Sermer Ádám, az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a demokratikus választóknak nem elég taktikusan voksolniuk, hanem erkölcsösen is kell szavazniuk, a Jobbik pedig több szempontból is vállalhatatlan ebből a szempontból.

Kiemelte, a Jobbik számtalanszor érvelt azzal, hogy a Fidesz gyakorlatilag az ő javaslataikat megvalósítva kormányoz, ami azt mutatja, hogy a két párt célkitűzései megegyeznek. Emellett sokat elárul a Jobbik valódi arcáról, a néppártosodás hazugságáról, hogy korábban semmilyen formában nem léptek fel a holokauszttagadás és a rasszista kijelentések ellen – fejtette ki Sermer Ádám, majd aláhúzta, a Jobbik most is “undorító módon összekacsint” a szélsőséges Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal, amikor a szervezet korábbi vezetőjét, Toroczkai Lászlót az országos lista 64. helyén szerepelteti.

A Liberálisok elnökhelyettese szerint ez is azt bizonyítja, hogy amennyiben a Jobbik kerülne hatalomra, akkor azt a vallásszabadságot és gyülekezési jogot korlátozó, az embereket szexuális hovatartozás alapján megkülönböztető programot valósítaná meg, amit Toroczkai László képviselt Ásotthalom polgármestereként. A demokratikus szavazóknak pedig nem lehet érdeke, hogy akár csak a töredéke is megvalósuljon az ásotthalmi modellnek – tette hozzá.

Sermer Ádám a liberális szavazóktól azt kérte, hogy listás szavazataikat a Karácsony Gergely vezette MSZP-Párbeszédre adják le, amely mögött ott van “az egyetlen valódi liberális párt” támogatása is, a liberálisokat pedig a listán 15. helyen szereplő Bősz Anett ügyvivő képviselheti. Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva hozzátette, úgy gondolják, a választók mindenhol el tudják majd dönteni, hogy az egyéni jelöltek esetében – a Jobbik kivételével – melyik ellenzéki indulóra kell szavazniuk.

 

A Liberálisok élőben közvetítették Sermer Ádám sajtótájékoztatóját:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1772134776140503/

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK