Belépek a Pártba
15 október
2018
HÍR
659 látogató

Sermer Ádám: 74 éve volt nemzeti történelmünk egyik legsötétebb napja

1944. október 15. – a vészkorszak kezdete. Nemzetünk történelmének egyik legsötétebb napja. Ma 74 évvel ezelőtt tett Magyarország kísérletet a második világháborúból való kiugrásra. A kísérletet csírájában elfojtva, ma 74 évvel ezelőtt a Szálasi-vezette magyar nyilasok vették végül át a hatalmat.

Már hetvennégy év eltelt azóta, hogy magyarok kezdték el lemészárolni magyar honfitársaikat, de még mindig kifogáskeresés, felelősséghárítás, szerecsenmosdatás és történelemhamisítás nehezíti az őszinte gyászt, és a valódi megbánást. Sokszor halljuk manapság a nemzet kifejezést, hát itt lenne az ideje, hogy akkor végre a felelősségünket is fogadjuk el nemzetként!

Amikor a német megszállás áldozatainak állítunk emlékművet, nem hazudhatjuk azt, hogy a magyar nemzet ártatlan angyalként tehetetlenül állt az események sodrában! A bűntelen angyal hogyan tudná szimbolizálni mindazt, ami ma 74 éve történt?

Ma 74 éve budapesti, magyar zsidók tömegei boldogan vetették le sárga csillagjaikat a kiugrás hírére. Budapest néhány órán keresztül örömmámorban úszott. Estére viszont már nyilas honfitársaik pusztító hadigépezetként mészárolták le őket. Magyarok öltek magyarokat. A gyűlölet, a társadalomban felszított indulatok, a bűnbakképzés olyan szintre emelkedett 1944. október 15-én, hogy már senki sem tudott gátat szabni az embertelenségnek.

A holokauszt áldozatainak emlékét gyalázzuk meg, ha nem tanulunk saját nemzeti hibáinkból, bűneinkből és nem teszünk meg mindent annak érdekében, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg történelmünk legsötétebb szégyenfoltja. Tartozunk ennyivel az áldozatoknak. Emlékezzünk rájuk méltó módon – Őszintén!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK