Belépek a Pártba
12 április
2019
HÍR
893 látogató

Semer Ádám civil szervezetekkel világítaná át a budapesti parkolási rendszert

Civil szervezetek bevonásával kellene kifehéríteni a budapesti parkolási rendszert Zuglóban és Budapesten is – erről tartott sajtótájékoztatót Sermer Ádám főpolgármester-jelölt a XIV. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatala előtt pénteken.

Sermer elmondta: az már korábban kiderült, hogy Tarlós István képtelen átlátható és tisztességes viszonyokat teremteni a budapesti parkolási rendszerben, hiszen a Fidesz főpolgármestere maga vallotta be, hogy erre nem kapott engedélyt Orbán Viktortól. Sajnos azonban úgy tűnik, Karácsony Gergely kezét is megkötötték Zuglóban, ahol a Fidesz és az MSZP a polgármester tartózkodása mellett fogadta el a túlárazott parkolási rendszert.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint Karácsony Gergelynek a fenyegetőzés helyett nyilvánosságra kellene hoznia a két párt háttérmegállapodásával kapcsolatos információkat. A zuglói képviselő-testületnek nem saját magát kellene átvilágítania, hanem külső, független szereplőket kellene bevonnia a parkolási rendszer anomáliáinak feltárására. Sermer példaként a Transparency International és az Átlátszó munkatársait ajánlotta Karácsony Gergelynek, aki a polgármesteri hivatalból kijött, hogy élőben kövesse a tájékoztatót.

Sermer Ádám a sajtótájékoztatón felszólította Zugló LMP-s átláthatósági biztosát, Vágó Gábort is, hogy hozza nyilvánosságra, mire jutott a botrányos parkolási rendszerével kapcsolatban. Nem lehetnek a budapesti polgárok áldozatai a pártok titkos megállapodásainak – szögezte le Sermer, aki szerint a budapestiek megkárosítása helyett tömegközlekedésre és új parkolóhelyek kialakítására kellene fordítani a parkolásból befolyt összegeket.

A főpolgármester-jelölt leszögezte: olyan ellenzéki főpolgármesterre van szüksége Budapestnek, aki nem foglya politikai háttéralkuknak, és képes megtisztítani a főváros parkolási rendszerét. Karácsony Gergely a sajtótájékoztató végén megköszönte Sermer Ádám javaslatait, és egyetértett a főpolgármester-jelölttel abban, hogy Budapest teljes parkolási rendszerét át kell világítani.

Korrupciómentes, átlátható Budapestet! – Kezdjük Zugló parkolásával! – Sermer Ádám sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. április 12., péntek

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK