Belépek a Pártba
23 szeptember
2015
HÍR
508 látogató

Rogán-minisztérium helyett önálló oktatási-kulturális, egyészségügyi és környezetvédelmi tárcát

Fodor Gábor írásbeli kérdést intéz Orbán Viktorhoz, miután tegnap Rogán Antal azt nyilatkozta, hogy minisztériumának ,,feladata az lesz, amit a miniszterelnök feladatként meghatároz”. A Liberálisok elnöke most Orbán Viktortól várja a választ, hogy valójában milyen feladatokat kíván meghatározni Rogán Antalnak  és milyen szakmai érvek indokolták a 10. minisztérium létrehozását.

A Liberálisok úgy vélik, hogy a minisztériumi rendszer valóban átalakításra szorul és szükség van új minisztériumokra is. Szükség van egészségügyi, oktatási-kulturális tárcára, hiszen ezeknek a szakterületeknek az együttes irányításával az EMMI képtelen megbirkózni.  A környezetvédelmi tárca szétrombolása a kormány egyik legrosszabb döntése volt, a minisztérium hiányát jelenleg a Köztársasági Elnöki Hivatal igyekszik pótolni. A valóban indokolt átszervezések helyett azonban egy olyan döntés született Rogán minisztériumának létrehozásával, amely az irányítási munkát hatékonyabbá nem teszi és ellentmond a kormány által oly sokszor hangoztatott olcsó állam elvének is.

Fodor Gábor a miniszterelnöktől azt is szeretné megtudni, hogy a kormány tervei között szerepel-e az EMMI, mint mammut-minisztérium szétbontása, megkapja-e végre az egészség-, az oktatás- és kultúra az önálló szakmai irányítást minisztériumi szinten.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK