Belépek a Pártba
29 január
2015
HÍR
625 látogató

Rogán javaslatára idén tovább emelkedik a letelepedési kötvénnyel foglalkozó offshore cégek haszna

Rogán Antal volt az egyik előterjesztője másfél hónapja annak a törvénymódosítónak, amely a letelepedési kötvények árát emelte, s ezáltal tovább növelte a már egyébként is busás haszonnal dolgozó offshore cégek hasznát.

A Törvényalkotási Bizottság tavaly decemberi ülésén Rogán Antal, Tuzson Bence és Csizi Péter nyújtotta be azt a módosító javaslatot, amely a 250 ezer eurós letelepedési kötvény árát 300 ezer euróra emelte.

Ekkor már köztudott volt, hogy a kötvények értékesítését végző társaságok közül kettőt mindössze pár héttel azelőtt jegyeztek be az adóparadicsomnak számító Liechtensteinben, hogy a gazdasági bizottságtól megbízást kaptak a feladatra és a többi hasonló szolgáltatást nyújtó céget is offshore-gyanús helyszíneken jegyezték be. 2013-ban már több tízmilliárd forint tiszta hasznot realizáltak ezek a cégek, melyek bevételét tavaly év végén éppen az a Rogán Antal javasolta emelni, aki többször is kiállt a cégek kiválasztási módja mellett és védelmébe vette a kétes hátterű vállalkozásokat. A legtöbb kötvényt értékesítő cég tavaly már 4 millió euro, azaz 1,2 milliárd forint tiszta hasznot realizált.

Fodor Gábor ezzel kapcsolatban már tavaly decemberben írásbeli kérdéssel fordult Lázár Jánoshoz, azt szerette volna megtudni, miért növelhetik tovább a letelepedési kötvények értékesítéséből bevételüket offshore hátterű cégek kormányzati segítséggel hazánkban. Érdemi válasz azonban nem érkezett.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK