Belépek a Pártba
31 október
2017
HÍR
679 látogató

Rendszeres állami támogatást a hospice házaknak

A Magyar Liberális Párt arra kéri az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy részesítse rendszeres állami támogatásban a felnőtt és gyermek hopice otthonokat, ahol a gyógyíthatatlan betegek méltósággal tölthetik el életük utolsó napjait.

A Liberálisok felhívják rá a figyelmet, hogy jelenleg a szükséges férőhelyek alig harmada áll rendelkezésre Magyarországon. Emiatt a tüneti terápiára szoruló, halálos betegek többnyire a költséges, gyógyító kórházi osztályok beteglétszámát növelik, vagy ápolási osztályon fekve, elmagányosodva, a speciális terápiát nélkülözve, emberhez méltatlan körülmények között kell, hogy befejezzék életüket.

Szeretnénk elérni, hogy a hospice szolgáltatás a közegészségügy szerves részévé váljon, és a hospice otthonok egyenlő eséllyel legyenek mindenki számára elérhetőek. Ennek érdekében bővíteni kell az otthonok férőhelyszámát és a kormányzatnak biztosítania kell az intézmények működéséhez szükséges forrást is. A haldokló betegek ellátása nem múlhat kizárólag a civilek jóindulatán.

A Liberálisok megrendelésére egy nem régiben elvégzett felmérés szerint a magyar emberek több mint kétharmada támogatja az eutanáziát, a gyógyíthatatlan betegek halába segítését a szenvedés elkerülése érdekében. A Liberálisok ezért szeretnénk, ha a kormányzat széles körű párbeszédet kezdeményezne az eutanáziáról az egészségügyi szakma és a civil szervezetek bevonásával. A Liberálisok szeretnék elérni, hogy a gyógyíthatatlan betegek Magyarországon méltóságban tölthessék el életük utolsó napjait, és méltósággal fejezhessék be életüket.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK