Belépek a Pártba
05 március
2018
HÍR
661 látogató

Putyin elnök veszélyes csillagháborús tervei és az ő magyar barátai

A Liberálisok tiltakoznak Putyin elnök csillagháborús katonai fejlesztései ellen és felszólítják a magyar kormányt, hogy Magyarország nevében utasítsa el az orosz fenyegetést, és mondja fel a tartós függőséget jelentő Paks 2 nukleáris erőmű építésére vonatkozó, egyébként is előnytelen megállapodást.

Putyin elnök március 1-én Moszkvában az évértékelő beszédében ismertette a legújabb orosz katonai fejlesztéseket, és bemutatta az új orosz “csodafegyvereket”. Videofelvételekkel illusztrált állítása szerint három szuperfegyvert fejlesztettek ki az elmúlt időszakban, és tavaly már sikeresen ki is próbáltak ezeket: nukleáris meghajtású hiperszónikus középható-távolságú cirkálórakétákat, ugyancsak nukleáris meghajtású, szinte korlátlan hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakétákat és nukleáris meghajtású szupergyorsaságú tengeralattjáró drónokat. Az orosz elnök szerint a rakéták akár ötszörös hangsebességgel is képesek haladni és jelenleg semmilyen rakétavédelmi rendszer nem képes befogni vagy megsemmisíteni ezeket. Oroszország ezekkel a fegyverekkel képessé válik bármely célpont megsemmisítésére, úgy, hogy a célpont teljesen védtelen az orosz támadás ellen. A nyomaték kedvéért a Putyin által bemutatott videó virtuális rakétatámadást szemléltetett Florida térképén. Nem tudhatjuk, hogy puszta blöffről van szó vagy valódi a fenyegetés, de sok jel utal arra, hogy Putyin elnök komolyan foglalkozik a csillagháborús tervekkel. Nem véletlen, hogy Donald Trump amerikai elnök, Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár rögtön a bejelentést követően egyeztetett az orosz fenyegetés elhárítására való felkészülésről.

A Liberálisok aggasztónak találják, hogy a magyar miniszterelnök továbbra is szoros baráti kapcsolatot ápol az agresszív, fenyegető orosz hatalom vezetőjével, és a Paks 2 megállapodáson keresztül hosszú távon kiszolgáltatja Magyarországot mind energetikai, mind pénzügyi és ami a legaggasztóbb, nemzetbiztonsági szempontból az orosz vezetésnek és tartósítja hazánk függőségét tőlük. Követeljük, hogy a magyar kormány tiltakozzon az orosz vezetés által kezdeményezett új fegyverkezési verseny ellen, és haladéktalanul mondja fel a Paks 2 erőmű építésére vonatkozó szerződést!

Szent-Iványi István, a Liberálisok külügyi szakpolitikusa

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK