Belépek a Pártba
28 március
2021
HÍR
722 látogató

Propaganda minisztérium helyett zöld minisztériumra van szükség!

Miután nyilvánosságra jutott, hogy a volt budakalászi lenfonógyár területén nagyon súlyos a talajszennyezettség, ami 14 Pest megyei település ivóvízkészletére is hatalmas veszélyt jelent, rögtön a Pest megyei kormánymegbízotthoz fordultunk, hogy kiderítsük, számíthatnak-e a kormány segítségére a Dunakanyarban élő emberek.

A kormánymegbízott válaszából kiderült, hogy a szennyezettség hatásának megítélése, így a szennyeződés megszüntetése további vizsgálatok nélkül nem lehetséges. Továbbá megtudtuk, hogy a szennyeződés kivizsgálása nem a kormányhivatal természetvédelmi hatáskörébe tartozik, hanem az illetékes vízvédelmi hatóság alá, és az eljárás a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgató-helyettesi Szervezet Katasztrófavédelmi Hatósági Osztálynál kezdeményezhető. Mindebből az körvonalazódik, hogy komoly hatáskörbeli problémák vannak ezen téren, és a területileg is elváló hatóságok egymásra várva lassítják a katasztrófa elhárítási folyamatot. Mindez megerősíti az eddigi álláspontunkat, miszerint 2022-ben az új kormánynak ismét önálló környezetvédelmi és vízügyi minisztériumot kell alakítania.

Jól látszik, hogy az ehhez hasonló, a környezetünket kiemelten érintő feladatoknak nincs központi felelőse, amely lassú intézkedéshez vezet, és jelen esetben súlyosan veszélyezteti Észak-Nyugat Pest megye lakosságának ivóvízbázisát.

Magyarországnak felelős Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumra van szüksége, nem hazugságokat terjesztő Propagandaminisztériumra. 2022-ben ezen is változtatunk.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke, országos ügyvivője

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK