Belépek a Pártba
11 szeptember
2015
HÍR
501 látogató

Pintér Sándor lemondását követelik a Liberálisok

A Magyar Liberális Párt a belügyminiszter azonnali lemondását követeli a menekültválság miatt. A Liberálisok emberjogi bírósághoz fordulnak a kormány mulasztásai miatt, és nagyobb katasztrófa megelőzése érdekében.

A röszkei gyűjtőponton és a menekülttáborban kialakult helyzet embertelen és tarthatatlan, az ,,etetésről” készült videó pedig a koncentrációs táborok működését idézi. Tűrhetetlen, hogy a magyar kormány a háború és a nyomor miatt útnak induló családokat félelemben és kiszolgáltatottságban tartja.

A Liberálisok szerint elfogadhatatlan Kovács Zoltán mai nyilatkozata is, miszerint a kialakult helyzetért nem a hatóságokat, hanem kizárólag a ,,türelmetlen menekülteket” terheli a felelősség. A Liberálisok szerint a kormányszóvivő se lenne türelmesebb, ha napokig várakoztatnák étlen-szomjan, világítás, fedél, tolmács és információ nélkül egy kukoricatábla szélén, majd zsúfolt buszon táborba szállítanák, ahol egy hangárban zsemlékkel dobálva etetnék.

A magyar kormány azzal, hogy a gyűlöletkampány hevében nem gondoskodott az érkező menekültek ellátásának előkészítéséről és a hatósági munka gyorsításáról, szégyent hozott Magyarországra az egész világ előtt. Míg a kerítésépítésre szervezett katonai konvojok ellátásához pillanatok alatt kiépült a teljes infrastruktúra, addig a röszkei gyűjtőponton egy katonai sátrat, vagy egy lajtoskocsit sem sikerült felállítani. Ez nem más, mint szándékos gondatlanság. Csak a civil önkénteseknek köszönhető, hogy a gondatlanságnak eddig nem lett emberáldozata.

A Liberálisok a menekültek védelmének érdekében emberjogi bírósághoz fordulnak, az érkezők embertelen fogadása miatt pedig Pintér Sándor lemondását követelik.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK