Belépek a Pártba
07 július
2015
HÍR
641 látogató

Pintér Sándor felelőssége, hogy félkatonai szervezetek tartják félelemben a lakosságot

Felszólítjuk a belügyminisztert, hogy azonnali hatállyal lépjen fel a félelemkeltő félkatonai szervezetek ellen. A belügyminiszter és a rendőrség hónapok óta tétlenül nézi, ahogy rasszista, militáns szervezetek a ,,közrend őrzése” címszó alatt járőröznek, félelmet keltenek és zaklatják a lakosságot hazánkban.

A betyársereg 30-40 fekete pólós tagja hétfőn vonult a szegedi vasútállomáshoz, ahol önkéntesek segítik a migránsokat. Korábban ugyanezen szervezet tagjai Szúcson járőröztek és símaszkba öltözve halálosan megfenyegették a helyi cigányközösség tagjait. A rendőrség az esetet mindössze akkor azzal kommentálta: „Majd akkor szóljanak, ha már folyik a vér”.
A korábban jogerősen betiltott Magyar Gárda tagjai is rendszeresen feltűnnek egyenruhájukban, többek között a Jobbik március 15-i rendezvényén koszorúztak a Petőfi szobornál. A rendezvényt számos rendőr biztosította, akik a helyszínen nem intézkedtek. A Liberálisok feljelentést is tettek, de három hónap sem volt elég ahhoz, hogy a rendőrség egyetlen lépést is tegyen a történtekkel kapcsolatban.

A Betyársereg és a korábban már betiltott Magyar Gárda működése is egyértelműen és nyíltan törvényellenes. A hatóságok számára a jogszabályi lehetőségek szélesebb tárháza négy éve adott, hogy fellépjenek, mégsem teszik. Addig, amíg a szélsőséges mozgalmakat életben tartó klánfőnökökre és gárdakapitányra nem sújt le teljes szigorral a törvény, addig a félkatonai szervezetek zavartalanul működhetnek Magyarországon, és ezeket a Jobbik nyíltan támogathatja. Abban, hogy ez megtörténhet, egyértelmű Pintér Sándor és a rendőrség felelőssége.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK