Belépek a Pártba
05 november
2018
HÍR
438 látogató

Pártkatonák helyett az adófizetők döntsenek a civil szervezetek támogatásáról!

A Liberálisok szerint a kormány azért akarja újra módosítani a civiltörvényt, hogy a kormánypropagandát folytató álcivilek még több támogatásban részesülhessenek. A Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat elfogadásával duplájára nőhet az az összeg, amiről a CÖF-ös Csizmadia László vezetésével működő Nemzeti Együttműködési Alap mindenféle ellenőrzés és valódi indoklás nélkül dönthet. Az illiberális állam célja, hogy a valódi társadalmi munkát folytató civileket végérvényesen ellehetetlenítse, a támogatásokat pedig olyanokra bízza, akik a közérdek helyett a pártérdeket követik.

A Liberálisok szerint a Nemzeti Együttműködési Alap helyett egy olyan rendszer kidolgozására van szükség, amely nem pártkatonákra, hanem az adófizető állampolgárokra bízza a civil szervezetekre szánt állami támogatások elosztását. A Liberálisok ezért javasolták, hogy a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek felajánlható része emelkedjen 1-ről 2 százalékra. Javasoljuk továbbá, hogy a személyi jövedelemadót nem fizető, 16 éven felüli személyek az előző évi átlagfelajánlással megegyező mértékű összeget ajánlhassanak fel az általuk legértékesebbnek tartott civil szervetek számára, a központi költségvetés terhére. Egy olyan átlátható költségvetési támogatási rendszer kialakítására van szükség, amely független a szűklátókörű hatalompolitikai manőverektől! A magyar kormány felelőssége, hogy biztosítsa a civil szervezetek függetlenségét és autonómiáját!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK