Belépek a Pártba
04 október
2018
HÍR
927 látogató

Országos állatmentő szolgálat létrehozását kezdeményezzük az állatok világnapján

A Magyar Liberális Párt az állatok világnapján azt javasolja a kormánynak, hogy hozzon létre egy 0-24 órás, telefonon hívható, országos állatmentő szolgálatot. A szolgálat tagjai a közterület-fenntartókhoz hasonló jogosultsággal legyenek felruházva, hogy riasztás és szükség esetén kellő hatékonysággal járhassanak el az állatok védelmében.

A Magyar Liberális Párt szerint nemcsak törvényi, de intézményi szinten is sokat kellene még tenni az állatok védelmében Magyarországon. Bár a jelenleg hatályos jogszabályok szigorú büntetést írnak elő állatkínzás esetére, a valóságban nincs meg a megfelelő intézményi háttér ahhoz, hogy ezeket a törvényeket érvényre is tudja juttatni a magyar állam. A Liberálisok szerint éppen ezért lenne szükség egy külön szolgálat és hatóság létrehozására, amely kifejezetten csak a haszon- és vadállatok védelmével foglalkozik.

A katasztrofális állapotban lévő sertéstelep, a fára felakasztott kutya, a barcsi tacskószaporító telep vagy a brutális orvvadászatok története joggal háborítja fel és botránkoztatja meg a közvéleményt. A bajba jutott állatok többségének ügye azonban nem jut el a nyilvánosságig, vagy egyáltalán nem is lesz belőlük ügy. A Liberálisok azért kezdeményezik az országos állatvédelmi hatóság létrehozását, hogy az ország területén élő állatok biztonságát és megfelelő tartását garantálja a szervezet.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK