Belépek a Pártba
29 április
2017
HÍR
356 látogató

Orbán Viktor vereséget szenvedett Brüsszelben

Bár a mai napon egy európai csúcstalálkozót is tartottak a Brexit-tárgyalásokról, számunkra a nap fő brüsszeli eseménye az EPP/Európai Néppárt elnökségi ülése. A Liberálisok üdvözlik a néppárti elnökség határozott, egyértelmű álláspontját a CEU-törvény, a civil társadalom elleni támadás és és az EU-ellenes uszító, rágalomkampány ügyében. Reméljük, hogy az ülésen elfogadott kemény feltételeket szigorú számonkérés is követi. A Néppárt saját tekintélye érdekében nem hagyhatja, hogy a magyar kormány a nevében folyamatosan rombolja az európai értékeket és normákat és ezzel együtt a Néppárt hitelét.
Szánalmas a kormánypárti propagandagépezet erőlködése az elnökségi határozat bagatellizálására és meghamisítására. A független média és az ellenzék közös felelőssége, hogy a kormány egyértelmű mai veresége tudatosuljon a magyar választókban és ennek tudatában közösen kényszerítsük ki a brüsszeli feltételek megvalósítását.
A Liberálisok üdvözlik a mai szokatlanul egyhangú és izgalmakat nélkülöző csúcstalálkozó eredményét. Fontosnak tartjuk, hogy a 27 ország vezető ezúttal egyhangúan jóváhagyták az EU Brexittel kapcsolatos tárgyalási stratégiáját és egyetértettek abban, hogy a tárgyalásokat két szakaszra bontják. Az első szakaszban az év végéig kell megállapodni a válási feltételekről (a pénzügyi kötelezettségekről ill. az állampolgárok jogairól) és csak utána indul be a második szakaszban a tárgyalás az EU és az Egyesült Királyság jövőbeli gazdasági, kereskedelmi és politikai kapcsolatairól. Ez a stratégia teljesen ellentétes a britek által javasolt menetrenddel, ezért ennek sikerre vitele csak akkor lehetséges, ha a tárgyalások során megmarad a 27-ek egysége. A Liberálisok szorgalmazzák, hogy a tárgyalások az EU és az Egyesült Királyság közös hosszútávú érdekeit vegyék figyelembe és pillanatnyi kis előnyökért és nyereségekért ne áldozzuk fel a közös jövőt.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK