Belépek a Pártba
02 február
2018
HÍR
505 látogató

Orbán Viktor úgy viselkedik, mint egy éretlen, hepciáskodó kamasz

A Liberálisok megdöbbenéssel figyelik az újabb kormányzati ámokfutást az ENSZ migrációs jelentésének tervezetével kapcsolatban. Mindez része annak a visszataszító morális pánikkeltésnek, ami a menekültügy kapcsán már évek óta zajlik Magyarországon, és ami a választásokhoz közeledve már-már elviselhetetlen hisztériává fokozódik.

A kormányzati szereplők, Szijjártó Péter, Lázár János a tervezet szövegének manipulatív félreértelmezésére hivatkozva azzal fenyegetőznek, hogy Magyarország kivonul az ENSZ migrációs jelentésének tárgyalásáról. Ez a fenyegetés önmagában természetesen nem rendít meg senkit, mert nem hiszik, hogy erre ténylegesen sor kerül.

Ráadásul, ha a magyar kormány valóban kivonul a tárgyalásokról, ahogy ezt korábban az Egyesült Államok is megtette, akkor valószínűleg könnyebb lesz elfogadni a jelentés minden más résztvevő által vállalható szövegét. A magyar kormány viszont elesik attól a lehetőségtől, hogy ezt a dokumentumot bármilyen mértékben befolyásolni tudja. A magyar reakciót éretlen, hepciáskodó kamasz viselkedésének tartják, ezen persze már sem mi, sem a külföldi partnerek nem lepődnek meg, mert Magyarország külpolitikája már évekkel korábban elveszítette a komolyan vehetőségét.

A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy fejezze be a menekültkérdéssel és migrációval kapcsolatos hisztériakeltést. Ne rombolja tovább az Orbán-kormány Magyarország nemzetközi megítélését, és próbáljon meg felelősségteljes kormány módjára viselkedni a migráció ügyében.

 

Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külügyi szakpolitikusa

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK