Belépek a Pártba
15 november
2017
HÍR
333 látogató

Orbán Viktor szólaljon meg a nők védelmében!

A Závecz Research legfrissebb felmérése szerint a magyar férfiak felét, a nők kétharmadát molesztáltak már élete során. Egy általuk készített közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a választók 71 százaléka azt gondolja, a miniszterelnöknek meg kellene szólalnia a további munkahelyi és iskolai zaklatások elkerülése érdekében.

Orbán Viktor és kormánya azonban még mindig nem ítélte el a zaklatásokat és az erőszakot. Az egymás után felbukkanó botrányok kapcsán csupán annyit mondott a Fidesz elnöke; minden olyan akciót támogat, amelynek az a célja, hogy a tisztelet kultúrája erősödjön. Ezek azonban mindaddig üres szavak maradnak, amíg a Fidesz vezető politikusai minősíthetetlen stílusban beszélnek a nőkkel és a nőkről, egy élettársát megverő politikus pedig a kormánypárt tagja maradhat.

A Magyar Liberális Párt és a Lendülettel Magyarországért azt javasolja, hogy Orbán Viktor legelőször saját pártjában erősítse a tisztelet kultúráját. Egyúttal követeljük, hogy hozzanak létre esélyegyenlőségi államtitkárságot, valamint a nők és férfiak közti egyenlőséggel foglalkozó központokat, melyek jogsegélyt nyújtanak a diszkriminációt elszenvedő nőknek, és bírósághoz fordulnak jogi szankciókért. Budapesten négy, megyénként pedig két helyen védett házak működtetésére is szükség lenne, hiszen ma nincs olyan segélyvonal, amely megfelelő segítséget nyújt a bántalmazott nőknek és gyermekeiknek.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, Lévai Katalin, a Lendülettel Magyarországért társelnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK