Belépek a Pártba
28 július
2018
HÍR
557 látogató

Orbán Viktor brutális támadást indított a liberalizmus és az EU ellen

Hamis retorika, elferdített liberális világkép, csúsztatások – Erről szólt Orbán Viktor Európai Parlamenti-választásokra hangolódó tusványosi kampánybeszéde, amelyben brutális támadást intézett a liberalizmus és az Európai Unió ellen. Hamis indokokkal, csúsztatott magyarázatokkal jelölte ki főellenségnek a liberális demokráciát, a baloldali 68-asokat, az általa képviselt illiberális kereszténydemokráciával szemben.

A Magyar Liberális Párt visszautasítja azt a hamis liberális világképet, amelyet Orbán Viktor lefestett beszédében:

  1. A liberális politika nem bevándorlás-, hanem ember-, és emberiesség-párti. Megszámolni sem tudtuk, hogy Orbán Viktor hányszor használta a “liberális”, “Európa” és “bevándorlás” kifejezéseket beszédében, miközben az “ember” szó egyszer sem hangzott el.
  2. Több, mint nevetséges a nyugat-európai kultúrát vádolni cenzúrázással, miközben a közmédia csatornái a köz szolgálata helyett immáron a kormánypropaganda egyedüli kiszolgálóivá váltak
  3. Nem a liberális világnézet az, ahol nem érvényesül a demokrácia. Az az ország, ahol a törvény helyett a párt uralkodik, ne oktassa ki demokráciából és kereszténységből Európát. Azt az Európát, amit erősíteni kell, nem pedig gyengíteni, ahogy eddig a Fidesz-kormány tette.

Miközben Orbán Viktor beszédének egyértelmű célja volt, hogy Közép-Európa megmentőjeként tetszelegjen, egy szót sem szólt azokról a problémákról, melyek jelenleg a legégetőbbek hazánkban: a munkaerőhiányról, a gyenge versenyképességről, az egészségügy kivéreztetéséről, a demokrácia gyengüléséről. Nos, megnyugtatjuk Orbán Viktort: ha nem is megmentőként, de illiberális, populista politikusként, egész Európára veszélyes oroszbarát politikájával, gyűlöletpropagandájával, a nemzetállamok és etnikumok szembefordításával még van esélye bekerülni a történelemkönyvekbe.

Liberálisokként Orbán Viktor tusványosi beszéde után még fontosabbnak tartjuk, hogy azok az értékek, amelyeket nem csak a magyar, hanem az európai liberálisok is képviselnek, erősödjenek Magyarországon, és idővel képessé váljanak arra, hogy leváltsák az illiberális államot hazánkban.

 

MTI Fotó: Veres Nándor

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK