Belépek a Pártba
12 március
2019
HÍR
817 látogató

Orbán Viktor balekot csinált az Európai Néppárt vezetőjéből

A Fideszhez hasonló, szélsőséges és populista pártokkal nem egyezkedni kell, hanem hermetikusan el kell zárni őket. Ezt mulasztotta el Manfred Weber, aki személyesen látogatta meg Orbán Viktort a hivatalában. A Fidesz elnöke újra elhitette az Európai Néppárt csúcsvezetőjével, hogy kész a kompromisszumokra, Orbán azonban Weber és a néppárt kéréseiből egyet sem teljesített.

1. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter tolmácsolásában Orbán azt üzente: kész bocsánatot kérni, ha valaki találva érezte volna magát a „hasznos idióták” kifejezés miatt, ezzel azonban a miniszterelnök inkább csak megerősítette, hogy a néppárt egyes tagjaira valóban hasznos idiótaként tekint.

2. A miniszter azt mondta: a Brüsszel-ellenes plakátkampány „a tervek szerint” véget ért. Gulyás csak azt felejtette el, hogy az új plakátok a tervek szerint egyáltalán nem Orbán családpolitikájáról, hanem Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltjének támadásáról szóltak volna. Ráadásul hiába tüntették el a Jean-Claude Junckert gyalázó plakátokat Weber útvonaláról, ha Magyarország többi részén továbbra is folyik az Európa-ellenes uszítás.

3. A CEU kérdésében ismét kitérő és hazug választ adott a kormány, amikor Gulyás a jelenleg hatályos törvényekre hivatkozott, amelyek lehetetlenné teszik az egyetemmel való megállapodást. Mintha ezeket a törvényeket nem a kétharmados Fidesz-kormány fogadtatta volna el az Országgyűléssel.

A CEU-t végérvényesen kiszorította a kormány Budapestről, Orbán Viktor pedig továbbra sem kért bocsánatot mindezért: sem az Európai Néppárttól, sem Webertől, sem a magyar emberektől. Az Európai Néppárt Orbán megtűrésével hivatalosan is pártfogásába vette a kirekesztésre, gyűlöletkeltésre és szabadságkorlátozó lépésekre épülő fideszes politikát. Az Európai Néppárt elvesztette néppárt jellegét. Weber hagyta, hogy az Európa-ellenes, szélsőséges és populista Fidesz diktálja a feltételeket, és ezzel elárulta a demokrácia, a szolidaritás, az európai integráció és a keresztény értékek igazi híveit.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK