Belépek a Pártba
25 október
2018
HÍR
599 látogató

Orbán Viktor a szövetségeseinek hátat fordítva újfent egy diktátor mellé állt

A Liberálisok szerint Orbán Viktor Európa-ellenes, illiberális ámokfutása súlyos károkat okoz hazánk nemzetközi kapcsolatainak. A magyar kormányfő nemcsak az Európai Parlamentet, de a Visegrádi Négyek tagállamait is magára haragította, miután a szomszédos szövetségeseinek hátat fordítva nem volt hajlandó a japán miniszterelnökkel kötött megállapodást aláírni, mert abban szót emeltek a kínai agresszió ellen. Orbán Viktor nap mint nap a Putyinhoz, Erdoganhoz és Hszi Csin-pinghez hasonló keleti diktátorokhoz dörgölőzik, és diktatúrák mellé áll a szövetségesei helyett.

Orbán Viktor és HsziCsin-ping
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

A Fidesz-kormány külpolitikája szembemegy Európa, a régiónk és így a magyar társadalom érdekeivel is. Az Orbán-kormány folyamatosan akadályozza Ukrajna nyugati integrációját, hogy Putyinnak kedvezzen, akár NATO-tagságunk veszélyeztetése árán is. A magyar külügy az Európai Unióban egyedüliként nem rég egy olyan megállapodást is megvétózott, amely az Afrikából érkező menekülthullám csökkentését szolgálta volna. Mindeközben az Orbán-kormány folyamatosan Brüsszel ellen hergeli a közvéleményt, és keleti diktátorokat állít példaképnek. A magyar kormánynak a nyugati demokráciákkal kellene szorosabbra fonnia barátságát, nem pedig keleti diktatúrákkal szövetkeznie. A Liberálisok felszólítják Orbán Viktort, hogy ne kockáztassa hazánk NATO-tagságát és biztonságát orosz, török és kínai érdekek miatt!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK