Belépek a Pártba
10 február
2017
HÍR
597 látogató

Orbán Viktor a saját maga által konstruált álomvilágban él

A Magyar Liberális Párt szerint megdöbbentő és szomorú hogy Orbán Viktor sikerként próbálja eladni hat és féléves kormányzásának teljes kudarcát. A miniszterelnök évértékelő beszédében – amelyet rendőrsorfal és barikádok árnyékában tartott meg –  csak az ország valódi problémáival nem foglalkozott.

Néhány adattal szeretnénk a kormányfőt felébreszteni. Az Orbán-kormány alatt Magyarország gazdasága sereghajtóvá vált a régióban. Ezzel a gazdasági teljesítménnyel soha nem érjük utol a miniszterelnök által kárhoztatott nyugatot, de még a szomszédaink is leelőznek minket. Miközben Magyarországon a GDP növekedése az elmúlt hat évben alig haladta meg az egy százalékot, addig Romániában kettő felett, Szlovákiában és Lengyelországban három százalék körüli volt a gazdasági növekedés éves szinten. Ráadásul gazdaságunk a betanított munkásokra épülő autóiparra épül. Az ebben a szektorban dolgozó munkásokat viszont Európában sehol máshol nem fizetik ilyen rosszul.

De nemcsak a gazdaságunkkal vannak súlyos problémák. Az Európai Egészségügyi Fogasztói Index szerint miközben Csehország az ellátás színvonalában az elmúlt években utolérte Nyugat-Európát, addig Magyarország három helyet bukott a listán. A magyar egészségügy színvonala éppen hogy megugorja a bolgár és az albán szintet, és naponta okozhat sokkoló élményeket mindannyiunknak

Az oktatás nyomasztó és romboló központosítása fékezi az ország jövőjét, és aláássa az ország alkotó energiáit. A sokkoló PISA-eredmények önmagukért beszélnek. A magyar oktatás sosem szerepelt még ilyen rosszul, immár minden területen messze az OECD-átlag alá kerültünk. A kormány nem érti sem a digitális gazdaságot, valamint a humán szférák fontosságát. Hazánkból csak egy összeszerelő országot akarnak építeni.

A gazdasági hanyatlás, az oktatás és az egészségügy összeomlása mellett Magyarország egyetlen területen valóban a világ élvonalához tartozik. számít. Ez terület pedig nem más, mint a rendszerszintű korrupció, az ország erőforrásainak intézményesített, üzemszerű, párt-, és magánzsebekbe irányított becsatornázása. A Transparency International idevágó jelentése szerint hazánkban az Orbán-korszakban folyamatosan nőtt a korrupció kockázata. Európában egyedül a Balkánon van nagyobb veszélye annak, hogy a politikusok az ország helyett magukra költik az adóforintokat. Az ország másik súlyos problémája a kivándorlási válság, amely kívül esik a kormány érdeklődési körén. Magyarországról nemcsak a nyugatra vándorolt százezrek, de az értékalapú, kiszámítható külpolitika is égetően hiányzik. Ehelyett csapkodó, botrányoktól terhes diplomácia és vadkeleti tévelygések, valamint az orosz geopolitikai érdekeknek való teljes alárendelődés jellemzi a magyar külpolitikát.

Az elmúlt évek kudarcainak legfőbb oka az, hogy a demokratikus köztársaságot a Fidesz illiberális berendezkedésre cserélte, az európai együttműködés helyett helyett pedig kalandor nemzetközi politikát folytat. Orbán Viktornak egyáltalán nincs mire büszkélkednie, és ideje lenne szembenézni a rideg valósággal. Magyarország évről évre rosszabbul teljesít, és ezért elsősorban Magyarország kormányfője a felelős, aki miközben az Európát vezető pártcsalád tagja, és 30 éve politizál, kíméletlenül ostorozza a régi eliteket és a kontinenst vezető politikusokat.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK