Belépek a Pártba
07 szeptember
2015
HÍR
839 látogató

Orbán Viktor a nagykövetek előtt cigányozott

Orbán Viktor a menekültkérdésben mutatott embertelenségével már eddig is nehéz helyzetbe hozta hazánkat, a nagykövetek előtt tartott mai cigányozásával azonban olyan szélsőséges hangot ütött meg, ami a Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan.

A magyar cigányság a XV. század óta része a magyar kultúrának és társadalomnak. A Magyar Liberális Párt szerint az ország miniszterelnökének a cigány kultúrát tisztelnie és szeretnie kellene, és büszkének lenni erre a több száz éves örökségre. A Magyar Liberális Párt szerint a magyar cigányság jelene és jövője nem összevethető a túrós csusza szeretetének kérdésével.

Felszólítjuk a magyar miniszterelnököt, hogy kövesse meg a magyar cigányságot a ma elhangzott nyilatkozata után! Elvárjuk a magyar miniszterelnöktől, hogy kellő tisztelettel beszéljen a magyar társadalom minden tagjáról. A menekültekkel szemben folytatott hecckampány után semmi szükség arra, hogy hazánk történelmi kisebbségeivel szemben is hadjáratot indítson.

A magyar társadalom a menekültekkel szemben mutatott szolidaritásával bizonyította, hogy méltó képviselője az európai kultúrának. Arra kérjük a Fideszt és vezetőit, hogy a további szélsőséges megnyilvánulások helyett vegyenek példát emberségből és segítőkészségből az áldozatkész civilektől, akik már hetek óta végzik azt a munkát, ami a magyar kormány feladata lenne.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK