Belépek a Pártba
30 március
2020
HÍR
535 látogató

Orbán túlhatalma a demokrácia pusztító vírusa

A kormány szándékosan olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amit egy demokrata nem szavazhat meg. Hiszen egyetlen demokrata politikus sem adhat határidő nélküli, korlátlan felhatalmazást egy kormánynak. Demokráciában ez még veszélyhelyzetben is elképzelhetetlen és elfogadhatatlan. Mi is azt kívánjuk, hogy a járvány elleni küzdelem minél eredményesebb és sikeresebb legyen. Mi is azért dolgozunk, hogy a magyar egészségügy meg tudjon birkózni ezzel a példátlan kihívással. Nekünk is az a célunk, hogy minél kisebb gazdasági károkat okozzon a járvány. Ellenben soha és senkinek nem adnánk korlátlan jogköröket még járvány idején sem, mert a korlátlan politikai felhatalmazás minden járványnál veszélyesebb!

Az Orbán-kormány ráadásul eddig is komoly, de reményeink szerint nem végzetes hibákat vétett a járvány kezelése során. Nem látta el megfelelő védőeszközökkel az egészségügyi dolgozókat. Az ajánlások ellenére továbbra sem hozza nyilvánosságra a fertőzések területi adatait. És súlyos hiba az is, hogy továbbra is elégtelen a tesztelések száma, így a tünetmentes betegek százával fertőzhetnek meg másokat. A Fidesz ahelyett, hogy a járvány elleni küzdelem sikerének érdekében valódi egységre törekedett volna, a veszélyhelyzetet pártpolitikai célokra használja fel. Ezért mondunk nemet a felhatalmazási törvényre. Az ellenzék olyan javaslatot tett a járvány és a gazdasági károk kezelésére, amelyek elegendőek lennének a hatékony fellépésre. Azt is világossá tettük, hogy amennyiben a kormány hajlandó időkorlát beépítésére, készek vagyunk megadni a felhatalmazást. Az egyetlen kompromisszumra képtelen szereplő a kormány.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK