Belépek a Pártba
28 február
2016
HÍR
593 látogató

Orbán illiberális állama olyan, mint a kommunizmus

 Mai évértékelőjében Orbán Viktor azt mondta: “Még mindig bizonytalan, hogy megszabadultunk a kommunistáktól”. A miniszterelnök szerint 4.8 millió magyarnak nincs személyes emléke a kommunizmusról.

A Liberálisok szerint ma minden magyar kénytelen első kézből megtapasztalni, hogy milyen volt a kommunista rendszer. Orbán illiberális állama ugyanis a kommunizmus maga. Az eszetlen államosítási hullám, a keleti nyitás politikája, a multinacionális vállalatok üldözése, a szabadságjogok korlátozása, a fékek- és ellensúlyok rendszerének lebontása, a mindössze az állami propaganda  szócsöveként funkcionáló állami média, a kigyúrt kopaszok megjelenése a választási irodánál, és folyamatos háborús retorika mind-mind a Rákosi-korszakot idézi. A “polgári Magyarország” szépen csengő hívószava mögött egy, a szocializmusból jól ismert “uram-bátyám világ” képe bontakozik ki, ahol az állami szintre emelt lopást törvényekkel támogatják meg, és ellenség mindenki, aki kritizálni merészeli az állampártot és annak vezetőjét.

Orbán illiberális állama hat év leforgása alatt az ’50-es évekbe vetette vissza Magyarországot. Újabb hat év beláthatatlan következményekkel járna. A Liberálisok bíznak benne, hogy a nemzeti cukormázzal leöntött, permanens kormányzati propaganda ellenére ezt egyre többen látják.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK