Belépek a Pártba
06 augusztus
2015
HÍR
546 látogató

Nyomozás indult feljelentésünk alapján a szolnoki szakiskola ügyében

Elrendelte a nyomozást a Liberálisok feljelentése alapján az ügyészség az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) által működtetett szolnoki Hegedűs T. András Szakiskola ügyében költségvetési csalás gyanúja miatt.

Mint ismert, a megyei kormányhivatal tárt fel egy vizsgálat során tavasszal hiányosságokat az iskola gazdálkodásában. A kormányhivatali jelentést követően az intézmény működtetője, az ORÖ bejelentette, hogy nem vállalja tovább az iskola üzemeltetését, ami egyenlő 200 diák és 18 oktató elküldésével és az intézmény bezárásával. A RomNet információi szerint milliós nagyságrendben költöttek az intézményben többek között krétára, fűnyíróra, kulcsmásolásra. Mivel az iskola gazdálkodási és pénzügyi irányítását teljeskörűen az ORÖ látta el, ezért a Liberálisok a ORÖ-val szemben tettek feljelentést, mellyel kapcsolatban a nyomozást az ügyészség határozata szerint a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága folytatja le egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Az MLP a feljelentéssel párhuzamosan közérdekű adatigénylést is beadott az ORÖ-höz azt firtatva, mire költötték el azt a 20 millió forintos állami támogatást, melyet még Orbán Viktor miniszterelnök és Farkas Flórián korábbi ORÖ elnök megállapodása alapján az EMMI utalt a ORÖ-nak fiatal roma sportolók, valamint sportesemények támogatására.  Az ORÖ határidőre nem adta ki a kért információkat, ezért a Liberálisok – ha az ORÖ a felszólításnak sem tesz eleget – bírósági úton kényszerítik ki a pénzügyi- és szakmai beszámolókat.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK