Belépek a Pártba
04 július
2016
HÍR
943 látogató

Nyíltlevél az ellenzéki pártok vezetőinek

Tisztelt Szél Bernadett

Tisztelt Szabó Tímea és Karácsony Gergely

Tisztelt Gyurcsány Ferenc

Tisztelt Molnár Gyula

Tisztelt Szigetvári Viktor

 

Meggyőződésem, hogy a britek távozásával a szigetország, Európa és Magyarország is rengeteget veszít. Mi most nem első sorban az uniós források szűkülése miatt aggódunk, ahogy azt a kormány teszi. Európa elvesztette a modern demokrácia szülőhazáját, az atlanti értékrend első számú képviselőjét. Persze súlyos veszteség, hogy az unió második legnagyobb nettó befizetője távozik most, de még nagyobb probléma, hogy csaknem 300 ezer honfitársunk jövője került veszélybe egyik napról a másikra, számtalan további uniós állampolgáréval együtt. A britek piacpártisága, józan pragmatizmusa nélkül Európa mától gyengébb lesz. Nagy-Britannia a bürokrácia és túlszabályozás elleni küzdelemben az egyik legfontosabb szereplő volt Európa életében. A britek kilépése olyan veszteség, amit most még fel sem tudunk fogni, és negatív hatásait hosszú éveken keresztül nyögheti majd hazánk is.

 

Kedves Képviselőtársaim, Kedves Pártvezetők! 

 

Hatalmas felelősség nyomja most a vállunkat. Nem engedhetjük, hogy az Orbán-kormány rövidlátó politikája veszélybe sodorja hazánk és Európa jövőjét. Az utolsó pillanatban vagyunk, amikor a szakadék felé rohanó kocsi kormányát még félre lehet rántani. A kvóta népszavazással egy-kettőre oda juthatunk, ahol most Nagy-Britannia áll. A belpolitikai okokból kezdeményezett referendum hatása pusztító viharként zilálja szét Nagy-Britanniát.

Intő jel ez minden olyan politikusnak, aki hazája helyett saját pártja sikerét tartja szem előtt. Bízunk benne, hogy a Fidesz-kormány is belátja, nem játszható tovább a Brüsszel elleni szabadságharc. Mert ez most már valóban az unió széteséséhez vezet. Arra kérjük tehát a kormányt, állítsa le ezt az egész nemzetet veszélybe sodró akciót! A magyar gazdaságra az uniós források nélkül az azonnali válság vár. Orbán Viktor pedig a kvóta népszavazással nem csak hazánk uniós tagságát, de az egész unió jövőjét kockáztatja.

 

Arra kérlek titeket, hogy közösen szólítsuk fel Orbán Viktort és kormányát, hogy vonja vissza a hazánk jövőjét veszélyeztető kvóta népszavazást. Amennyiben pedig nem hallgat a józan észre, csatlakozzatok hozzánk, és bojkott helyett álljunk bele az IGEN-kampányba közös erővel! Tegyünk hitet amellett, hogy Magyarország helye az Európai Unióban van!

 

Együttműködésetekben és támogatásotokban bízva,

Fodor Gábor  

elnök,  Magyar Liberális Párt – Liberálisok

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK