Belépek a Pártba
01 augusztus
2017
HÍR
691 látogató

Nyílt levél Fürjes Balázs kormánybiztos részére

Tisztelt Kormánybiztos Úr,

A budapesti vizes világbajnokságon látott sportolói teljesítmények mindannyiunk részéről tiszteletet érdemelnek. A kitűnő eredményeknek azonban legfeljebb vasárnapig örülhettünk felhőtlenül, mert a verseny után számos súlyos problémára megoldást kell találni.

A Liberálisok az előkészületek során többször is kérték, hogy a Duna Aréna hosszútávú üzemeletetéséhez szükséges üzleti terveket hozzák nyilvánosságra. Szerettük volna megtudni, hogy a fenntartás költségét ki és hogyan vállalja majd a világverseny után.

Sajnos azonban ilyen tervet senki sem volt képes felmutatni. Az elmúlt időszak sokszor egymásnak ellentmondó nyilatkozataiból pedig mára világossá vált, hogy ilyen terv egyáltalán nem is készült.

Piaci viszonyok között ennél nagyságrendekkel olcsóbb beruházás esetén is elképzelhetetlen lenne, hogy elfogadott üzleti terv nélkül lássanak hozzá a munkálatokhoz.

Egyes hírek szerint az arénát a Dagály strandhoz csatolnák, és ezzel a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fenntartása alá kerülne az uszoda. A Duna Aréna üzemeltetése azonban olyan költséges, hogy azt csak külön állami támogatással lehetne biztosítani. Ha a kormányzat nem biztosít extra forrást a BGYH-nak a fenntartáshoz, azzal veszteségessé teszi a vállalatot. Ezzel pedig Budapest legjobb fürdőinek jövője és fejlesztése is veszélybe kerülhet.

Más információk szerint viszont Budapest önkormányzatára bíznák az új uszodát. A főváros költségvetése azonban jelenleg is túlfeszített és forráshiányos. Félő, hogy a Duna Aréna miatt Budapest további szociális megszorításokra kényszerülne.

Tisztelt Kormánybiztos Úr!

Kérem, adjon magyarázatot arra, hogyan adhattak engedélyt egy körülbelül 50 milliárd forintos beruházásra érvényes és elfogadott üzleti terv nélkül? Kérem, árulja el, ki, hogyan és miből fogja finanszírozni a Duna Aréna fenntartását! És arra kérem, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a több mint egymilliárd forintos üzemeltetési költséget ne a budapestiekkel fizetesse meg az állam.

Budapest, 2017. augusztus 1.

Köszönettel és üdvözlettel

Szabadai Viktor,

Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK