Belépek a Pártba
08 november
2017
HÍR
643 látogató

Normatív támogatást a hospice házaknak!

A Magyar Liberális Párt határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a jövőben normatív támogatásban részesülhessenek a hospice házak. A Liberálisok kezdeményezik továbbá, hogy a kormány biztosítson állami forrást újabb hospice házak létrehozására. Szeretnénk elérni, hogy minden megyeszékhelyen működjön hospice ház, és a gyógyíthatatlan betegek emberhez méltó körülmények között tölthessék utolsó napjaikat.

Örömmel vettük tudomásul, hogy az emberi erőforrások minisztere a pártok és a civilek nyomására támogatásáról biztosította a Budapest Hospice Házat. Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a XXI. századi magyar egészségügyben a hospice házak sorsa a civilek felajánlásaitól és a mindenkori miniszter jóindulatától függjön. Ezért szeretnénk elérni, hogy a magyarországi hospice házak normatív támogatásban részesüljenek a jövőben.

A Magyar Liberális Párt ezen kívül szeretné elérni, hogy itthon ne csak a passzív, hanem az aktív eutanáziára is lehetőséget adjon a törvény. A Liberálisok szerint minden embernek joga van a saját élete és teste felett rendelkezni. Lehetőséget kell adni a gyógyíthatatlan betegeknek, akik folyamatos és súlyos fájdalomtól szenvednek, hogy saját maguk dönthessenek haláluk idejéről.

Sok gyógyíthatatlan beteg emberhez méltatlan körülmények között, kínzó fájdalmak között éli élete utolsó napjait. De vannak olyan betegek is, akik soha sem ébrednek fel a kómából. A Liberálisok szeretnék elérni, hogy ők is emberhez méltó halált halhassanak.

A Magyar Liberális Párt közvéleménykutatást rendelt az eutanázia ügyében 2017 szeptemberében. Ebből kiderült, hogy a magyar lakosság bő kétharmada – 68 százaléka – egyetért azzal, hogy a gyógyíthatatlan betegek saját elhatározásukból kérhessék a kegyes halál, az eutanázia alkalmazását kórházi körülmények között. Szeretnénk elérni, hogy a halálos betegek emberhez méltó módon élhessék utolsó napjaikat, és saját maguk dönthessenek életük befejezéséről is.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK