Belépek a Pártba
09 június
2020
HÍR
734 látogató

Nincs helye a bilincsnek, a rendőrbotnak és a testi kényszernek az iskolákban! – Nemet mondunk az iskolarendőrségre!

Határozottan elutasítjuk az Orbán-kormány tervét, hogy iskolarendőrséget vezessenek be az oktatási intézményekbe. Az erőszakot az iskolákban nem rendőrséggel, hanem megfelelő pedagógiai programmal és a fiatalok problémáihoz értő szakemberek segítségével kell felszámolni. Az iskolarendőrség bevezetése csak felületi kezelést jelentene, a probléma valódi okát nem oldaná meg. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz-kormány „testi kényszerrel”, „bilinccsel” és „rendőrbottal” akarja szavatolni a biztonságot a közoktatási intézményekben. A rendőröknek a bűnesetek felderítése és megelőzése a feladta, nem a diákok rendszabályozása.

Meggyőződésünk, hogy minden iskolai polgár biztonságát garantálni kell, ugyanakkor nem tekinthetünk a gyerekekre potenciális bűnözőként. Ezért azt javasoljuk, hogy a problémás diákok vagy osztályok mellé jelöljenek ki megfelelő felkészültségű pedagógiai asszisztenseket, akik segítenek a tanároknak a konfliktusok békés rendezésében. Vonjanak be iskolai szociális munkásokat, akik az esetleges agresszív viselkedés gyökereinek felkutatásában és kezelésében tudnak közreműködni. Továbbá olyan iskola pszichológusokkal dolgozzanak együtt, akik lelki segítséget nyújtanak a nehéz helyzetbe kerülő diákoknak és tanároknak, valamint segítenek az oktatás során felmerülő konfliktusok feloldásában. Az iskolai agresszió elterjedése az elmúlt 10 év súlyos társadalmi konfliktusainak kivetülése. Meggyőződésünk, hogy az agresszióra nem erővel kell válaszolni. A gyerekeknek megfelelő számú és felkészültségű tanárra, figyelemre és gondoskodó szeretetre van szüksége, nem pedig iskolarendőrökre!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK