Belépek a Pártba
19 július
2017
HÍR
524 látogató

Netanjahu-látogatás – a kormánynak képviselnie kell Orbán antiszemitizmust elutasító szavait

Budapest, 2017. július 19., szerda (MTI) – A Magyar Liberális Párt azt kéri, hogy a kormány politikája következetesen igazodjon Orbán Viktor miniszterelnök azon kijelentéséhez, amelyben zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

A párt külügyi szakpolitikusa szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján üdvözölte, hogy Orbán Viktor Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott keddi találkozója után arról beszélt, Magyarország bűnt követett el, amikor a második világháborúban nem védte meg zsidó állampolgárait. Szent-Iványi István úgy fogalmazott: ezek a kijelentések csak akkor lesznek hitelesek, ha a kormány politikája is következetesen képviseli ezt az álláspontot.
A látogatást elemezve megjegyezte, hogy Benjámin Netanjahu szövetségeseket keres az EU-n belül, akik támogatják az izraeli elképzeléseket. Nagy-Britannia kiválásával ugyanis egy fontos uniós partnert veszítettek el, jelenleg pedig leginkább a visegrádi országok képviselnek pro-izraeli álláspontot az EU-ban – tette hozzá.
Szent-Iványi István hangsúlyozta, hogy a Liberálisok Magyarország fontos és meghatározó partnerének tekintik Izraelt, nem a két ország kapcsolatával, hanem a két kormányfő személyével szemben vannak fenntartásaik. Aggodalomra ad okot, hogy a két miniszterelnököt gyakran emlegetik együtt a világsajtóban, mert mindkettőjüket olyan politikusnak tekintik, akik a hatalom megőrzésének érdekében készek feladni az elveiket – fogalmazott.
Mindkettejük politikájában fontos szerepet játszott Arthur Finkelstein amerikai kampánytanácsadó, aki nem egyszerűen tanácsokat ad a két miniszterelnöknek, hanem “gyakorlatilag a gyűlöletpolitikája egészét kitalálja és ezt levezényli” – mondta.
A politikus sajnálatosnak tartotta, hogy a két kormányt a civilek elleni támadások is összekötik. Nyilvánvaló, hogy a 2016-os izraeli, civil szervezetekről szóló törvény egyfajta inspirációt jelentett a magyar vezetés számára is – tette hozzá magyarázatként.
Aggasztónak nevezte azt is, hogy mindkét politikus Soros György ellenes álláspontot fogalmaz meg. Az üzletembert lehet bírálni, de elfogadhatatlan, ha akár Izrael, akár Magyarország ellenségének kiáltják ki – szögezte le.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK