Belépek a Pártba
23 március
2016
HÍR
437 látogató

Nem lehet szó továbbra sem a 6. alkotmánymódosítás, a kormányi teljhatalmának elfogadásáról

A Magyar Liberális Párt a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a kormány a brüsszeli tragédiát felhasználva akarja ismét napirendre tűzni és elfogadtatni az Országgyűléssel a terrorveszélyről szóló alkotmánymódosítást. A Fidesz-kormány betonba vésett alaptörvényének 6. módosítási terve teljhatalmat adna a kormánynak a terrorveszélyre hivatkozva.

A Liberálisok szerint az Orbán-kormány ugyanazt csinálja, mint a párizsi Charlie Hebdo tragédiát követően, amikor is a kormánypárt a bevándorlókat használta fel elfogadhatatlan módon arra, hogy többek között korrupciós ügyeiről,  Matolcsy György költéseiről, az oktatásügy kudarcáról elterelje a figyelmet.

Most sem történik más, hiszen a Fidesz már hetekkel ezelőtt bevezette – saját törvényeit is áthágva – az országos válsághelyzetet, majd tegnap szinte háborús övezetté alakította Budapestet a terrorveszély II. fokozatának elrendelésével, amire a Liberálisok szerint szintén nincs meg a törvényi alap. Míg a kormány félelmet szít és háborús retorikával kelt félelmet az emberekben, a háttérben az Országgyűlésben már átment a bizottságon az államháztartási törvény módosítása, mely szinte rendeleti kormányzást tesz lehetővé a miniszterelnöknek és ma ismét elővette Orbán Viktor az alkotmánymódosítás korábban az ellenzék által megvétózott tervét is.

A Liberálisok nem fognak asszisztálni semmi szín alatt ahhoz, hogy a miniszterelnök a brüsszeli tragédiát felhasználva szabad kezet kapjon a rendkívüli állapot bevezetésére, az alapvető szabadságjogok ellenőrizetlen korlátozására. Egy ilyen alkotmánymódosítás beterjesztése a Liberálisok számára továbbra is elfogadhatatlan, már csak azért is, mert az Alaptörvény jelenleg is világosan rendelkezik a teendőkről válság-, ill. veszélyhelyzet esetén. Valódi veszély esetén minden törvényes lehetősége meg van jelenleg is a kormánynak a polgárok védelmére.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK