Belépek a Pártba
30 április
2018
HÍR
554 látogató

NEM a Római-parti mobilgátra! – Csatlakozz, írd alá Te is!

Kedves  Barátaink! Kedves Támogatóink!

A kétharmad birtokában Orbán Viktornak lehetősége nyílt rá, „hogy erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is vegyen.” Elégtételt vegyen rajtunk, a többségen. Mert ne feledjétek, a többség a kormányváltásra szavazott. A Fidesz 180 ezerrel kevesebb szavazatot kapott, mint az ellenzék, mégis kétharmada lett. Felháborító igazságtalanság! Nekünk, ellenzékieknek minden eszközt meg kell ragadnunk, hogy megüzenjük Orbán Viktornak, nem félünk tőle, és nem hagyjuk, hogy bárkin elégtételt vegyen. Az ellenzéknek a jövőben szorosan együtt kell működnie, ha bármit el akar érni a kétharmaddal szemben.

Budapesten hamarosan egy olyan népszavazás lesz, ahol kifejezhetjük elégedetlenségünket. Megmutathatjuk, hogy nem kérünk a Fidesz arroganciájából, nem akarjuk, hogy a fejünk fölött hozzák meg a fontos döntéseket. Az olimpiai népszavazáshoz hasonlóan nem akarjuk, hogy káros beruházásokkal tegyék tönkre városunkat és hazánkat. Nem akarjuk, hogy olyan építkezések legyenek a fővárosban, amelyekkel kizárólag a fideszes oligarchák járnak jól.

Budapesten nemsokára elindul a népszavazás a Római-parti gát ügyében. Azért szeretnénk népszavazást, hogy Tarlós István és a fideszes közgyűlés ne erőltethesse ránk akaratát. A kérdés így hangzik: „Akarja-e, hogy a Duna Budapest római-parti szakaszán a parti sávban mobil árvízvédelmi gát épüljön?” A mi válaszunk pedig egyértelműen a „NEM”. Mert a szakértők egyöntetű véleménye szerint a helyiek és Budapest érdeke is az, hogy ne a parton építsék fel a gátat, hanem a Nánási út mentén.

NEM akarjuk, mert drága és rossz beruházás lenne, ráadásul egyetlen gáttal nem lehet Budapest egészének védelmét megoldani.

NEM támogatjuk, mert gyönyörű fákat vágnának ki a parton a beruházás miatt.

NEM akarjuk, mert erős a gyanúnk, hogy az egész beruházás mögött fideszes ingatlanspekuláció áll. Méregdrága gátat építtetnek fideszes cégekkel, hogy védelem alá helyezzenek fideszes tulajdonban álló ingatlanokat. NEM, NEM és NEM.

A Fidesz úgy akar jogi elégtételt venni rajtunk, hogy nem kérdezi meg a véleményünket a rólunk szóló döntések előtt. Ezt nem tűrhetjük! Mutassuk meg Orbán Viktornak, hogy nincsen kétharmados többsége. Mutassuk meg neki, hogy valójában kisebbségben van. Ez a népszavazás nemcsak a Római-parti gátról szól, hanem Orbán Viktor megfékezéséről is. Szabjunk gátat közösen a kétharmadnak, a fideszes agressziónak!

Arra kérünk benneteket, hogyha támogatni szeretnétek a májusban induló népszavazási kezdeményezést:

a) küldjétek el az elérhetőségeteket a liberalisok@liberalisok.hu emailcímre “NEM a Római-parti mobilgátra” jeligével, 

b)írjatok a Liberálisok Facebook-oldalára

c) hívjátok a Liberálisok irodáját a +36 1 784-3680, vagy a +36 1 786-1473 telefonszámon…

és jelezzétek, hogy Ti is aláírnátok a kezdeményezést. Ha megadjátok a címeteket, Budapest területén házhoz visszük Nektek az aláírásgyűjtő ívet, amint hivatalosan is elindul a népszavazási kezdeményezés! Csatlakozzatok már most,  hogy minél előbb összegyűlhessen a szükséges mennyiségű aláírás! Ha ti is meg akarjátok állítani Tarlóst, a Fideszt és Orbánt, akkor vegyetek részt a kampányban és az aláírásgyűjtésben. Közös erővel le tudjunk bontani az illiberális államot! Lépésről, lépésre, de sikerülni fog. Legyen ez az első lépés! Üzenjük meg a Fidesznek, hogy az ellenzék Budapesten kétharmados többségben van, és nem vehet Orbán Viktor senkin és sehogy sem elégtételt!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK