Belépek a Pártba
13 december
2015
HÍR
625 látogató

Nem a liberálisok, hanem a Fidesz vesztette el a kapcsolatát a valósággal

Orbán Viktor mai beszédében ismét a liberalizmust támadta és ezúttal sem mondott igazat.

A Fidesz újraválasztott elnöke szerint  a liberális politika mára szembefordul a szólás, gondolat- és sajtószabadsággal, lezárult a liberalizmus kora. Az a miniszterelnök mondta mindezt, akinek kormányzása alatt korlátozták a sajtószabadságot, miként a kormányzás ellensúlyaként funkcionáló intézmények jogköreit is. Az a miniszterelnök állítja mindezt, akinek a kormányzása alatt korlátozták a sztrájkjogot és akinek az utasítására rendezvényeket tiltottak be. Az a miniszterelnök mondja mindezt, akinek kormánya meg akarja mondani az embereknek hogyan, kivel és miként éljenek, milyen istenben higgyenek és mit csináljanak a szabadnapjukon. Az a miniszterelnök mondja ezt, aki ellehetetlenítette a népszavazás intézményét, aki fideszes álkonzultációk eredményeit tünteti fel az emberek véleményeként, miközben a valódi mondanivalójukra nem kíváncsi .

Az elmúlt öt évben Orbán Viktor és a Fidesz egy önkényuralmi rendszert épített ki, ahol az emberek  félnek és nem merik hallatni a hangjukat. Mi, Liberálisok azonban továbbra is itt vagyunk és nem kérünk Orbán Viktor illiberális államából. Hiszünk abban, hogy Magyarországnak szabadság, függetlenség, piacgazdaság kell, mert csak így lesz helyünk az Európai Unióban. Hiszünk abban, hogy nem a populizmus, hanem a liberális eszmék hozhatnak megújulást Európának. Hiszünk abban, hogy a magyarok sem kérnek Orbán illiberális államából és visszatérhetünk a liberális demokrácia útjára. Demokrácia pedig nincs szabadság és liberalizmus nélkül. Ezt Orbán Viktor is jól tudja, elvégre a liberalizmus egykori elkötelezett híveként teljesen tisztában van a szabadságelvű államrend értékeivel.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK